4gamers.be

Controllers

Wanneer Nintendo een nieuwe console uitbrengt, dan mag je je uiteraard aan heel wat unieke functies verwachten. In het geval van de DS en de Wii bleek dit een schot in de roos te zijn, maar de Wii U wist minder goed te scoren. Hoewel de Switch aangeboden wordt als een geheel nieuw systeem, zien we eigenlijk wel heel wat hernieuwde en verbeterde technologie van praktisch elke voorgaande Nintendo-console terug. Niet enkel de verschillende mogelijke speelstijlen maken de Nintendo Switch erg uniek, vooral ook de Joy-Con-controllers bieden een ervaring aan die we nog niet gezien hebben.

Joy-Con

De standaard Switch controller bestaat uit een linker Joy-Con-controller, een Joy-Con-houder en rechter Joy-Con-controller. De linker Joy-Con-controller bevat een joystick, twee schouderknoppen (L en ZL), een min-knop, vier richtingsknoppen en een opnameknop. Met deze opnameknop is het mogelijk om screenshots te nemen en op te slaan. Nintendo belooft ook de mogelijkheid om video op te nemen, maar dat zou pas in de toekomst gebeuren.

De rechter Joy-Con-controller bevat een joystick, twee schouderknoppen (R en ZR), een plus-knop, ABXY-knoppen en Home-knop. Met laatstgenoemde knop kan je snel terugkeren naar het menu van de Switch. Tot slot bevat de rechter Joy-Con-controller ook een NFC-lezer, zodat je je Amiibo ook op de Switch kan gebruiken.

Beide Joy-Con-controllers vormen dus één groot geheel en controller, maar kunnen ook apart als controllers gebruikt worden. Dit zal van pas komen wanneer je games met lokale multiplayer wil spelen. In feite heb je dus meteen een systeem dat voorzien is van twee controllers om games als Mario Kart 8 Deluxe, Arms en 1-2-Switch met een vriend of vriendin te spelen.

IR Motion Camera

Nintendo heeft ook nog een IR Motion Camera in de rechter Joy-Con-controller verwerkt. Deze zou afstanden kunnen inschatten, alsook eenvoudige figuren (een blad, steen, papier of schaar gevormd door je handen) kunnen herkennen.

HD Rumble

In beide Joy-Con-controllers valt er bovendien een nieuwe soort rumble-technologie te bespeuren. HD Rumble geeft een zeer realistische vibratiefeedback, waardoor je bijvoorbeeld het aantal ijsblokjes in een glas of knikkers in een doos kan tellen.
Er steekt dus heel wat technologie in de Joy-Con-controllers. Wanneer je de Joy-Con-controllers van de Switch console losmaakt, is er ook uiteraard voeding nodig om de controllers te laten werken. De batterij van elke Joy-Con-controllers gaat ongeveer 20 uren mee en je kunt de Joy-Con-controllers opladen door ze vast te maken aan de Nintendo Switch zelf. Het opladen zal in totaal ongeveer 3,5 uur in beslag nemen.

Pro Controller

Sowieso zullen er ook wat gamers zijn die graag een klassieke controller willen gebruiken. Zij kunnen de Joy-Cons dan enkel en alleen voor de handheldmodus gebruiken en in de tv- of tafelstijl gebruik maken van een Nintendo Switch Pro Controller. Deze controller zal je apart moeten aankopen en wordt voorzien van een oplaadbare batterij die een 40-tal uren meegaat. Bovendien zit er ook een gyroscoop en HD Rumble in de controller verwerkt.
De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair