4gamers.be

Features en functies

Tegenwoordig biedt een console of handheld een waaier aan extra functies en features aan. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde internetbrowser of YouTube-app die je toelaten om heel wat media af te spelen. De Nintendo Switch zal het erg bescheiden houden op dat vlak. Een internetbrowser of media apps als YouTube of Netflix zijn bijvoorbeeld (nog) niet van de partij. Dat Nintendo het eenvoudig wil houden, toont zich ook in het besturingssysteem en de layout ervan.

Menu's

Nintendo is qua menu's en uitzicht voor een geheel nieuw ontwerp gegaan. De typische (3)DS- en Wii (U)-layout is overboord gegooid in ruil voor een strak en minimalistisch, modern ogend design. Hierboven zie het hoofdmenu, waar je games kan opstarten, van account kan wisselen en onder meer de eShop en instellingen kan raadplegen.

Screenshots

Het is mogelijk om screenshots te maken via de daarvoor voorziene knop op de linker Joy-Con-controller. Vervolgens kunnen alle schermopnames via en album geraadpleegd en gesorteerd worden. De mogelijkheid om een video van je gameplay op te nemen zou in de toekomst nog worden toegevoegd. De beelden die je maakt, kunnen gedeeld worden via sociale media.

Multiplayer

Multiplayer is uiteraard ook perfect mogelijk met de Switch. Lokaal kunnen er tot acht Switch-toestellen via wifi met elkaar verbonden worden. Via wifi kan er tevens online gespeeld worden. Zij die graag een ethernetkabel wensen te gebruiken, dienen een (Nintendo Switch) LAN-adapter aan te schaffen of deze van de Wii of Wii U te gebruiken. Om online multiplayer te spelen zullen spelers zich wel moeten aanmelden voor een nieuwe onlinedienst van Nintendo, waar een prijskaartje aan hangt.

Amiibo

Amiibo zullen ongetwijfeld voor Nintendo een belangrijke rol blijven spelen. Data van Amiibo kan via de NFC-chip in de rechter Joy-Con-controller ingelezen of herschreven worden.

Nintendo Account

Nintendo heeft de voorbije generatie wat steken laten vallen door een regiorestrictie voor games op te leggen en de aangemaakte accounts vast te hangen aan de hardware. Het goede nieuws is dat de Nintendo Switch regiovrij is voor praktisch elke game, waardoor het perfect mogelijk is om games uit Japan of Noord-Amerika te importeren en op je Europese Switch-toestel te spelen.

Wat accounts betreft: deze zijn niet langer gebonden aan hardware. Je kan dus perfect je account deactiveren, het toestel resetten en je account op een ander toestel activeren om vervolgens daar je aangekochte titels op te downloaden.

Een soort van family sharing, waardoor je met één account op meerdere toestellen toegang hebt tot je game-bibliotheek, is er dan weer niet. In een interview heeft Nintendo aangegeven hier nog over na te denken, maar zie dit voorlopig allesbehalve als een bevestiging. Je games delen met een broer, zus of vriend (laten we eerlijk zijn, dit is waarom velen het willen) op een apart Switch-toestel is niet mogelijk. Wel kan je op hetzelfde toestel met meerdere accounts en verschillende save files games spelen.

Ouderlijk toezicht

Via een speciale app geeft Nintendo ouders de mogelijkheid om meer controle te hebben over wat hun kinderen precies uitspoken met de Nintendo Switch. Ouders kunnen zien wat hun kinderen spelen, hoe vaak en hoelang ze spelen. Ouders kunnen dan bepaalde beperkingen opleggen, zoals maximum tijd dat kinderen mogen spelen, of beperkingen wat het soort games betreft of de interactie met andere spelers online.
De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair