4gamers.be

Hardware

De Nintendo Switch console zelf is een soort van tablet-achtig toestel met een capacitief aanraakscherm dat 6.2 inch groot is. Nintendo heeft tijdens de onthulling niets gezegd over het aanraakscherm, maar reeds vanaf lancering zullen games als Skylanders Imaginators en World of Goo optionele touch controls ondersteunen. De games zelf staan op cartridges die voorlopig een opslagcapaciteit van 16 GB hebben, maar uiteraard kunnen ontwikkelaars ook voor cartridges met een hogere opslagcapaciteit kiezen. De Switch console is intern voorzien van 32GB aan flash-geheugen om digitale games en andere bestanden op te slaan. Een kleine 26GB daarvan zal voor de gebruiker beschikbaar zijn. Het geheugen kan uitgebreid worden met behulp van microSD, microSDHC en microSDXC kaartjes tot 1TB.
POWER button Audio jack
Volume buttons Game card slot
6.2 inch capacitive touch screen Rail
Speakers Brightness sensor
Game card (sold separately)  
De achterkant van de Nintendo Switch bevat een handig klepje om je tablet in tabletop modus te zetten. De batterij van de Switch kan je opladen via een USB type-C-poort en bevat een capaciteit van 4310 mAh. In totaal zou de Switch zo 3 à 6 uren kunnen meegaan, afhankelijk van het soort game dat je speelt. Helaas is het niet mogelijk om zelf de batterij te vervangen, dit zal door Nintendo moeten gebeuren.
Standaard

Door de standaard uit te klappen kun je het systeem rechtop zetten op bijvoorbeeld de vloer of een tafel.

microSD-kaartopening

Je kunt microSD-, microSDHC- en microSDXC-kaarten gebruiken. Gegevens waarvoor geen paats is in het systeemgeheugen van de Nintendo Switch, kun je opslaan op een microSD-kaart. Opmerking: om microSDXC-kaarten te kunnen gebruiken moet je eerst een update uitvoeren via het internet.

Rail

Door middel van deze rails kun je de Joy-Concontrollers vastmaken aan het systeem.

USB Type-C-poort

Hiermee kun je een voeding of Nintendo Switch-houder aansluiten.

Zoals je ziet, steekt bijna alle hardware en technologie in dit kleine tabletje. Het meegeleverde dock is er enkel om beeld van het toestel via een HDMI-kabel op een tv weer te geven en stroom te voorzien, maar bevat geen hardware die de prestaties van de console verbetert. Wanneer de Nintendo Switch zich in het dock bevindt, zullen de processor en het geheugen wel in een hogere prestatiemodus gezet worden. In handheldmodus wordt de snelheid van het geheugen en de grafische chip in de chipset namelijk verlaagd om zo de handheld langer te kunnen laten meegaan qua batterij.
Menig 4Gamer zal ongetwijfeld ook graag een lijst met exacte hardwarespecificaties willen zien, maar Nintendo geeft zelden concrete info en prestatiesvermogen vrij. Deze lijst van specificaties geeft een zeer algemeen beeld van wat het toestel net in zijn mars heeft. Allicht is het meest opvallende gegeven het feit dat NVIDIA dit keer de volledige chipset voorziet. Een aangepaste versie van de Tegra X1-chip staat dus centraal in het hele hardwaregebeuren. Ook opvallend is het feit dat er actieve koeling voorzien is. Een ventilator zal het toestel kunnen afkoelen wanneer het in het dock geplaatst is.
De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.
hair style vbulletin indir frisur hair cut short hair