Springen naar inhoud

4gamers.be


Foto

Herstart Probleem Tijdens Het Gamen


  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1 PaxtonBE

PaxtonBE

    Gettin warmed up?

  • Member
  • PipPip
  • 120 berichten

Posted 12 October 2010 - 20:57

Hey allemaal.

Hierbij wil ik even mijn probleem uitleggen, kheb dus aanzienlijke tijd last van dat men pc herstart tijdens dat ik aan het gamen ben, kheb al vanalles geprobeerd (memtest96 voor 5 uur laten draaien dit was ok) (H-70 geinstaleert) omdat ik dacht dat De cpu mischien te warm wordt tijdens het gamen, maar nu met de H-70 zou dit niet meer mogen gebeuren Maar toch door iets blijft hij met momenten men pc herstarten, soms na 2 min soms ook niet de Pc is nieuw Heb deze zelf in 1 gestoken alles zit goed vast etc bios is al geupdate aangepast (kwa OC) en kdenk dat het Een mobo probleem is dat deze namelijk mischien automaties OverCloaket ofzo ik weet het niet, want soms krijg ik bij het heropstarten, overcloaking failed en krijg ik de keuze F1 to enter setup or F2 to load default values terwijl ik auto overcloaking in de bios heb afgezet.

Men Pc specs zijn:
Asus Crosshair IV Formula
Geil bd 4G
Sapphire 5850Toxic 1G
Amd Phenom II X6 1090T
WD 1T HD
Corsair CMPSU 750 HX
W7 64bit
Alvast Bedankt.
  • 0

#2 spikie

spikie

    Crew

  • Crew
  • 1164 berichten

Posted 13 October 2010 - 07:04

Een herstart kan verschillende redenen hebben, de eerste waar ik zo direct aan denk:

- PSU die niet meekan
- teveel koelpasta tussen u cpu en koelblok
  • 0
Metro App Developer Network (wp8 / win8 dev User Group) founder & board member
Microsoft MVP Client Development
Mijn blog

#3 maximvdb

maximvdb

    On a roll

  • Member
  • PipPip
  • 730 berichten

Posted 13 October 2010 - 08:32

Virus & spyware vrij?

Post voor de zekerheid is de temps van je CPU & graka met realtemp

@ Hierboven

De kans dat die PSU niet meekan lijkt me bijzonder klein :wub:

EDIT: Je PC restart gewoon? Zit dan autoreboot is even af. Ik vermoed dat je de volgende keer een BSOD gaat krijgen ( een blauw scherm) schrijf daar de error code is van op
  • 0

#4 spikie

spikie

    Crew

  • Crew
  • 1164 berichten

Posted 13 October 2010 - 09:57

Virus & spyware vrij?

Post voor de zekerheid is de temps van je CPU & graka met realtemp

@ Hierboven

De kans dat die PSU niet meekan lijkt me bijzonder klein :wub:

EDIT: Je PC restart gewoon? Zit dan autoreboot is even af. Ik vermoed dat je de volgende keer een BSOD gaat krijgen ( een blauw scherm) schrijf daar de error code is van op

kan altijd een probleem met de psu zijn dat er een aantal rails hun verwachtte wattage ni kunnen leveren, waardoor de psu ni meekan :p

kans is wel klein maar ni onbestaande
  • 0
Metro App Developer Network (wp8 / win8 dev User Group) founder & board member
Microsoft MVP Client Development
Mijn blog

#5 maximvdb

maximvdb

    On a roll

  • Member
  • PipPip
  • 730 berichten

Posted 13 October 2010 - 12:05

Idd maar bij een corsair voeding zou dat het laatste zijn waar ik vanuit ga.

Ik ben benieuwd wat de BSOD gaat zeggen. En TS zijn je drivers up to date?
  • 0

#6 PaxtonBE

PaxtonBE

    Gettin warmed up?

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 120 berichten

Posted 13 October 2010 - 19:26

autoreboot staat af dus ik krijg geen BSOD het is echt een herstart gewoon terwijl ik game en men temps blijven Cpu is meestal 20-25 Gpu 45-50
  • 0

#7 Vorda

Vorda

    On a roll

  • Member
  • PipPip
  • 637 berichten

Posted 13 October 2010 - 19:49

Die temps lijken me iets te optimistisch. Een CPU op kamertemperatuur, en een GPU die op load onder mijn 5770 temps zit.

Draai eens furmark op stability test voor een kwartiertje en kijk dan naar de temp. Daarna IntelBurnTest een kwartiertje en kijk dan naar de temp. Als hij bij deze niet uitvalt, draai beiden tezamen voor een kwartiertje.
  • 0

#8 InFerNo

InFerNo

    Crew

  • Crew
  • 2479 berichten

Posted 13 October 2010 - 20:06

Idd maar bij een corsair voeding zou dat het laatste zijn waar ik vanuit ga.


Mag van eender welk merk zijn maar als uw wattage te klein is gaat uwe pc onderuit :wub:

750 lijkt mij wel ok but you never know ofc
  • 0
InFerNo
4Gamers Nights organisator samen met Jejskov en Curze!
Livestreaming via www.ground-zero.tv.

#9 Vorda

Vorda

    On a roll

  • Member
  • PipPip
  • 637 berichten

Posted 13 October 2010 - 21:35

Mag van eender welk merk zijn maar als uw wattage te klein is gaat uwe pc onderuit :p

750 lijkt mij wel ok but you never know ofc

Corsair HX voedingen zijn zowat de beste op de markt.
Bovenstaand systeem draait al op goede 500W voeding.

Combinatie van deze twee factoren wilt zeggen dat we eerst de andere oorzaken proberen uit te sluiten, en dan pas terug naar de voeding gaan.
  • 0

#10 InFerNo

InFerNo

    Crew

  • Crew
  • 2479 berichten

Posted 14 October 2010 - 17:07

Ik zeg gewoon in het algemeen dat merk niet uitmaakt als uw wattage te laag is?

Als ik een Ferrari koop die maar 150 kan zal ik daar nooit 200 mee halen..

Dat bedoelde ik :p
  • 0
InFerNo
4Gamers Nights organisator samen met Jejskov en Curze!
Livestreaming via www.ground-zero.tv.

#11 Vorda

Vorda

    On a roll

  • Member
  • PipPip
  • 637 berichten

Posted 14 October 2010 - 17:13

Ik zeg gewoon in het algemeen dat merk niet uitmaakt als uw wattage te laag is?

Dat zou een goede opmerking zijn, mocht het wattage niet ruim voldoende zijn in dit geval. Zoals ik zei, een HX of Truepower 500W kan deze pc al draaien.

maximvdb en ik weten dit, en gingen er dus vanuit dat je het had over een slecht exemplaar (slechte spoelen bv), dat zijn vermeldde wattage helemaal niet kan leveren. Waarop dan het antwoord kwam dat Corsiar HX enorm goed is, en ik dus eerst andere pistes zou verkennen.
  • 0

#12 maximvdb

maximvdb

    On a roll

  • Member
  • PipPip
  • 730 berichten

Posted 14 October 2010 - 18:37

Mooi verduidelijkt Vorda!

@ TS als je voorruit wilt met je probleem zul je moeten replyen :p
  • 0

#13 PaxtonBE

PaxtonBE

    Gettin warmed up?

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 120 berichten

Posted 14 October 2010 - 19:26

ok test resultaten zijn.

Cpu wordt: 40C (stress level standard) 5 test's
Gpu wordt: 65C (15min)
  • 0

#14 maximvdb

maximvdb

    On a roll

  • Member
  • PipPip
  • 730 berichten

Posted 14 October 2010 - 19:38

Normale temps dus.

Heb je een legale virusvrij windows? ( Je kan is kijken of deze problemen ook in ubuntu voorkomt)
  • 0

#15 PaxtonBE

PaxtonBE

    Gettin warmed up?

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 120 berichten

Posted 14 October 2010 - 19:44

Men windows is legaal en virus vrij ja.
Maar wat heeft dat er nu mee te maken of je windows legaal is ??
  • 0

#16 maximvdb

maximvdb

    On a roll

  • Member
  • PipPip
  • 730 berichten

Posted 14 October 2010 - 19:52

Men windows is legaal en virus vrij ja.
Maar wat heeft dat er nu mee te maken of je windows legaal is ??


Sommige illegale windows versies durven al wel eens wat belangrijke bestandjes fzo missen http://www.4gamers.b...tyle_emoticons/default/wink.gif Wat de stabiliteit niet echt bevorderd.
  • 0

#17 PaxtonBE

PaxtonBE

    Gettin warmed up?

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 120 berichten

Posted 14 October 2010 - 20:07

ok bedankt voor de verduidelijking.
  • 0

#18 Vorda

Vorda

    On a roll

  • Member
  • PipPip
  • 637 berichten

Posted 14 October 2010 - 21:23

En als je beide tests op hetzelfde moment draait, valt je PC niet uit?
Die temps zijn iig ruim goed, we gaan dus de voeding testen (door beide stresstest op hetzelfde moment te draaien) nu.

Volgende test is een memtest86+ . Als hij door beiden geraakt is het een software probleem.
  • 0

#19 PaxtonBE

PaxtonBE

    Gettin warmed up?

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 120 berichten

Posted 15 October 2010 - 12:10

als ik ze samen run blijft alles ok, kheb dees nu wel ma 12 min getest gisteren maar de pc herstarte niet dus.
  • 0

#20 Vorda

Vorda

    On a roll

  • Member
  • PipPip
  • 637 berichten

Posted 15 October 2010 - 12:28

Lijkt me geen hardware probleem dan.
Kan je wat meer in detail gaan over welke game en wanneer juist? Heb je al andere games geprobeerd, etc?

edit: voor de zekerheid, reset je bios toch maar eens en kijk na of al je ram timings en voltage juist staan.
  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users