Springen naar inhoud

4gamers.be


Foto

Scanprobleem


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 Silly Walker

Silly Walker

    Crew

  • Crew
  • 663 berichten

Posted 13 October 2010 - 15:45

Heb me net een nieuwe laserprinter (Samsung CLX-3170) aangeschaft. Nu, wanneer ik probeer te scannen, krijg ik telkens opnieuw de boodschap dat er zich een fout heeft voorgedaan tijdens het scannen en ik het apparaat opnieuw moet laten opwarmen, of het programma herstarten. Heb'k allemaal al gedaan, maar bracht geen soelaas. Iemand een idee wat het probleem zou kunnen zijn?
  • 0

#2 Lifen

Lifen

    On a roll

  • Member
  • PipPip
  • 603 berichten

Posted 13 October 2010 - 17:41

Check deze drivers eens.

Hier gevonden.
  • 0

#3 Silly Walker

Silly Walker

    Crew

  • Topic Starter
  • Crew
  • 663 berichten

Posted 13 October 2010 - 18:01

Werkt helaas niet :wub: . Dit is wat er letterlijk verschijnt:

Fout tijdens het scannen.
Start het programma opnieuw op. U kunt ook het apparaat uit- en
weer inschakelen en wachten totdat het is opgewarmd.

Elke keer opnieuw -.-
  • 0

#4 Lifen

Lifen

    On a roll

  • Member
  • PipPip
  • 603 berichten

Posted 13 October 2010 - 18:07

Herinstalleer heel uw scanner, herstart PC, herinstalleer die drivers, herstart PC, probeer dan eens opnieuw?
  • 0

#5 Silly Walker

Silly Walker

    Crew

  • Topic Starter
  • Crew
  • 663 berichten

Posted 13 October 2010 - 18:58

Nope, keer op keer dezelfde kutfoutmelding, kword zot :wub:
  • 0

#6 Sprayzor

Sprayzor

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 7 berichten

Posted 13 October 2010 - 19:08

Heb je er ooit mee kunnen scannen ?
Ik heb een oude HP en als ik die kocht ( of wil verplaatsen ) was de scankop geblokkeerd.
Kan je uw scankop vergrendelen/ ontgrendelen , geen idee of dat aanwezig is in de uwe.

Windows - Linux ?

Edited by Sprayzor, 13 October 2010 - 19:12.

  • 0

#7 Silly Walker

Silly Walker

    Crew

  • Topic Starter
  • Crew
  • 663 berichten

Posted 13 October 2010 - 19:30

Nee, zoals ik al zei, ik heb hem net gekocht. Scankop, kan je die dan zien zitten ergens? En ik gebruik Windows, aan de software/drivers zal het nie liggen peis'k.
  • 0

#8 Phazon

Phazon

    Crew

  • Crew
  • 12911 berichten

Posted 13 October 2010 - 19:41

Ik heb ook eens problemen gehad met mijn hp printer/scanner. We hadden een usb kabel erbij gekocht maar die ging blijkbaar niet tegoei en dus nog eentje moeten kopen en toen ging het wel. Kan je wel printen?
  • 0

Guild Wars 2: Calista Arganan

Steam & Uplay ID: Phazon13 / 3DS-friendcode: 5026-4413-7898 / Wii U ID: Phazon4G / PSN: Phazon_4G

Wii (U) | XB1 | PS4 | New 3DS | PSV | Nexus 7 FHD | Xiaomi Redmi 3S


#9 Silly Walker

Silly Walker

    Crew

  • Topic Starter
  • Crew
  • 663 berichten

Posted 13 October 2010 - 20:17

yep, printen is geen probleem. en t'is een samsung voor alle duidelijkheid^^
  • 0

#10 Sprayzor

Sprayzor

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 7 berichten

Posted 13 October 2010 - 20:21

gevonden in de handleiding van CLX-3170
CCD
CCD (Charge Coupled Device) is hardware dat de scantaak mogelijk
maakt. Het CCD-vergrendelingsmechanisme wordt ook gebruikt om
de CCD-module te blokkeren om schade te voorkomen wanneer u het
apparaat verplaatst.

Gaat ook niet de reden zijn vrees ik.
Foutmelding zou dan zijn Scanner geblok. of Scanner locked

Dit vond ik terug in de handleiding. Waarschijnlijk heb je die al geprobeerd
SmarThru
Controleer of de scanner correct is
geconfigureerd. Controleer de scaninstelling in
de SmarThru- configuratie of de toepassing die u
wenst te gebruiken om er zeker van te zijn dat de
scantaak naar de juiste poort wordt verzonden.

Samsung Scanbeheer.
1. Druk op Start > Configuratiescherm > Samsung Scanbeheer.
Het beheerprogramma van Samsung Scanbeheer verschijnt.
2. Selecteer het gewenste apparaat in Samsung Scanbeheer.
3. Druk op Eigenschappen.
4. Met De knop Scan instellen kunt u de opslaglocatie en de scaninstellingen
wijzigen en toepassingen en bestandsindelingen toevoegen of verwijderen.
Via Poort wijzigen (lokaal of netwerk) kunt u het scanapparaat wijzigen.
5. Druk op OK na het wijzigen van de instelling.

Edited by Sprayzor, 13 October 2010 - 20:22.

  • 0

#11 Silly Walker

Silly Walker

    Crew

  • Topic Starter
  • Crew
  • 663 berichten

Posted 13 October 2010 - 20:29

Miss is het die CCD wel, kzie niet in wat het anders zou kunnen zijn. Als ik via configuratiescherm probeer te scannen (Een document of afbeelding scannen) krijg ik de melding dat mijn apparaat niet klaar is. Kzal ies ff zoeken of ik die CCD ergens kan uitzetten.
  • 0

#12 Sprayzor

Sprayzor

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 7 berichten

Posted 13 October 2010 - 20:36

Dit ook nog gevonden in uw handleiding :

Misschien is er niet voldoende geheugen vrij voor het document dat u wilt scannen. Ga na of
de prescanfunctie werkt. Probeer een lagere scanresolutie.
• Controleer of de USB-kabel goed is aangesloten.
• Controleer of de USB-kabel beschadigd is. Vervang de kabel door een andere kabel
waarvan u zeker weet dat die werkt. Vervang de kabel indien nodig


Printen lukt , zeg je. Kan je kopieren ?
Als dat lukt, dan is die CCD al niet vergrendeld.
  • 0

#13 Silly Walker

Silly Walker

    Crew

  • Topic Starter
  • Crew
  • 663 berichten

Posted 13 October 2010 - 20:39

Ja, kopieren lukt. Zou dan die scanresolutie moeten zijn? Tzou me verbazen eerlijk gezegd, kprobeer namelijk een pasfotootje te scannen :wub: En ja, printen lukt, dus die USB zal ook wel in orde zijn.

Raadsels!!
  • 0

#14 Sprayzor

Sprayzor

    Newbie

  • Member
  • Pip
  • 7 berichten

Posted 13 October 2010 - 21:01

Als je opdracht heeft om te scannen, doet hij dan iets of krijg je direct foutmelding.
Op welke manier probeer je te scannen. Op het glas zelf of via de automatische documenten invoer.

Leg eens gewoon een A4 blad met wat tekst/foto op het glas.
Doe een nieuwe scantaak en pas het eerst aan.
Het aanpassen van de instellingen voorafgaand aan een scantaak:
1. Druk op Scan/Email.
2. Druk op Menu totdat Scanfunctie verschijnt op de onderste regel van
het display en druk vervolgens op OK.
3. Druk op pijl-links/rechts totdat het gewenste scantype verschijnt en druk
vervolgens op OK.
4. Druk op pijl-links/rechts totdat de gewenste scaninstelling verschijnt en
druk vervolgens op OK.
5. Druk op pijl-links/rechts totdat de gewenste status verschijnt en druk
vervolgens op OK.
6. Herhaal stap 4 en 5 om andere opties in te stellen.
7. Druk zodra u klaar bent op Stop/Clear om terug te keren naar de
gereedmodus.


Type misschien wat zaken die je al geprobeerd hebt , maar weet niet wat je al gedaan hebt.
Druk eens op MENU en kijk eens alle instellingen van scannen ( Scanfunctie / Scaninstel. )
Verander eens uw doelmap van de scanner.
  • 0

#15 Silly Walker

Silly Walker

    Crew

  • Topic Starter
  • Crew
  • 663 berichten

Posted 13 October 2010 - 21:07

Kheb al geprobeerd te scannen met de knoppen op de printer zelf, dit lukte niet. Met de software: na de herinstallatie van de software gaf hij een vorderingsbalk aan, die bleef steken op 0% en uiteindelijk kreeg ik een foutmelding. Als ik het daarna probeerde kwam ik niet verder dan een window waarin 'bezig met scannen voorbereiden' verscheen, dat enkele seconden later sloot en waarop ik weer diezelfde foutmelding kreeg. Heb nu net mijn doelmap eens veranderd, en het formaat van jpg naar bmp, zonder resultaat.
  • 0

#16 Dropkick

Dropkick

    Impressive man...

  • Member
  • PipPipPip
  • 1099 berichten

Posted 15 October 2010 - 09:18

Kheb al geprobeerd te scannen met de knoppen op de printer zelf, dit lukte niet. Met de software: na de herinstallatie van de software gaf hij een vorderingsbalk aan, die bleef steken op 0% en uiteindelijk kreeg ik een foutmelding. Als ik het daarna probeerde kwam ik niet verder dan een window waarin 'bezig met scannen voorbereiden' verscheen, dat enkele seconden later sloot en waarop ik weer diezelfde foutmelding kreeg. Heb nu net mijn doelmap eens veranderd, en het formaat van jpg naar bmp, zonder resultaat.


Toch handig de dag van vandaag die "plug-and-play" toestellen :)

Als het echt niet gaat zou ik eens langsgaan bij de winkel waar je hem gekocht hebt, misschien hebben ze dit probleem al eerder gezien.
  • 0
Reviews, Previews, Playthroughs and more: http://www.youtube.c...er/MinishGaming
Twitter:@MinishGaming

#17 MiniJeffrey

MiniJeffrey

    Crew

  • Administrator
  • 8007 berichten

Posted 15 October 2010 - 11:21

Kan je hem niet eens op een andere pc proberen? Dan weet je meteen of het aan het toestel lig.
  • 0

- 4Gamers Forum Administrator -





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users