Springen naar inhoud

4gamers.be


Foto

Bitcoin


 • Please log in to reply
51 replies to this topic

#1 MiniJeffrey

MiniJeffrey

  Crew

 • Administrator
 • 8007 berichten

Posted 10 April 2013 - 20:10

Bitcoin

Het is de afgelopen tijd meermaals in het nieuws geweest, het nieuwe internetfenomeen: de Bitcoin. De bitcoin is een virtuele munt, die enkel maar in bits en bytes bestaat. Het is een munt die effectief waarde heeft en die verhandeld kan worden. Het concept krijgt echter veel tegenwind omdat het illegale circuits zou ondersteunen en bovendien een kunstmatig hoge waarde zou hebben.

Het principe van Bitcoins
Bitcoins kunnen verkregen worden door ze te mijnen. Dat mijnen gebeurt dan uiteraard virtueel en komt neer op het inzetten van rekenkracht om ingewikkelde processen te berekenen. Elke dag worden een beperkt aantal Bitcoins uitgereikt, wat schaarste in de hand werkt. Hierdoor is de Bitcoin niet vast in waarde en wordt hij bijvoorbeeld waardevoller als hij meere gevraagd wordt. Bij het schrijven van dit topic was de Bitcoin ongeveer 173 euro waard en net als echt geld kun je de Bitcoin gebruiken als betaalmiddel als de handelaar dit ondersteunt. Ook kun je eenvoudigweg Bitcoins kopen of verkopen van/aan anderen.

De bitcoin berust op een sterk geëncrypteerde beveiliging om misbruik tegen te gaan en het netwerk werkt via peer-to-peer waardoor het traceren onmogelijk is. Ook is er geen centrale bank of instelling die de munt beheert of de inflatie inperkt. De Bitcoin-markt is volledig vrij en dus volledig afhankelijk van vraag en aanbod.


Problemen
Sinds begin dit jaar is de Bitcoin aan een enorme opmars bezig. De waarde is exponentieel gestegen, waardoor kritische vragen opduiken. Men vreest voor een bubbel die vroeg of laat spat en die zal leiden tot een instorting van de waarde. Er is namelijk geen enkele instantie die instaat voor een natuurlijke inflatie zoals de Centrale Banken doen voor bvb de Euro of Dollar. Hierdoor is de waarde volledig in handen van de gebruikers en van de economische wetten op de schaarste van goederen. Valt de interesse voor de munt in elkaar, dan zal de waarde deflatie gaan vertonen, nefast voor een munteenheid.

Een tweede punt van kritiek schuilt in het systeem achter de Bitcoin. Er is geen centrale server die het betalingsverkeer beheert, noch is er een centrale bank die de munt beheert. Alles gebeurt via peer-to-peerconnecties, er is dus geen single point of failure en ook geen instantie die de stekker uit de munt kan trekken. Bovendien gebeurt alles volledig anoniem, er worden nergens identiteitsgegevens bewaard, waardoor het makkelijk wordt om onfrisse zaakjes te verhandelen met de munt.

Ook de veiligheid wordt vaak als kritiek punt aangehaald. Het systeem berust op sterke encryptie en controle om te voorkomen dat een Bitcoin niet gekopieerd of meermaals gebruikt kan worden, maar in het verleden is reeds gebleken dat Bitcoins gestolen konden worden. Ook zouden hackers reeds botnets gebruiken om aan snel tempo Bitcoins te kunnen mijnen.

Bitcoin, een waardige virtuele munt of een gevaarlijk experiment?
 • 0

- 4Gamers Forum Administrator -


#2 Elkano

Elkano

  Gettin warmed up?

 • Member
 • PipPip
 • 149 berichten

Posted 10 April 2013 - 20:32

nice onderwerp MJ :D

Gevaarlijk experiment imo .

Te instabiel en te mobiel om enerzijds een zekere veiligheid te verkrijgen (hangt veel af van gebruiker en is zeer makkelijk 'te traceren en te stelen' door hackers die op BTC gemunt hebben, als je niet veel af weet va PC's that is) en anderzijds is het nog altijd in een experimentele fase, men pompt er echte geld in, maar er is geen degelijk bewijs of men BTC heeft kunnen cashen op een legale manier (+/- 85% van de testimonies zijn fakes) paypal is een mogelijkheid om uitbetaald te worden, maar meer dan de helft van de transacties worden 'teruggedraaid'. BTC op zich kan perfect bestaan met huidige wetgevingen, maar hoe men ermee omgaat is verre van.

Wat men laatste tijd doet is gewoon BTC online converten en investeren in aandelen... enig probleem is wel anonimiteit dat zker in uw nadeel valt. Zo zijn er velen die honderden tot duizenden echt geld hebben verloren door fouten in bepaalde documenten en het 'niet terug traceerbare transacties.'

En niet vergeten dat criminelen hier veel geld mee verdienen door drugs te verkopen voor BTC en dan ze illegaal gaan vercashen in zuid-amerika of azie. Onderzoeksrechters hebben veel problemen om dit soort zaken te onderzoeken, wat ook op het randje van 'onwettige handeling' valt.

En inderdaad, nu is het nog afwachten of BTC degelijk zal barsten of niet...want hackers hebben hier blijkbaar 'geld geroken'.

Ik vind het op zich een uber sinister iets, maar als je het kon/kan kopen voor goedkoop, kan het best wel goed uit komen. Probleem blijft nog altijd veiligheid van zowel uw geld en het betreffende economie.

Edited by Elkano, 10 April 2013 - 21:23.

 • 0
"I am like a boulder in the tide, steadfast and immobile, watching the world as it changes around me."
~Elkano~

#3 geoffreyverscheure

geoffreyverscheure

  On a roll

 • Member
 • PipPip
 • 477 berichten

Posted 10 April 2013 - 21:10

Vandaag heel de dag erover gepraat :p Mijn onkel had me aangeraden er te kopen toen ze nog aan een 5-8 euro stonden. Heb het altijd genegeerd en heb er toch wat spijt van xD. Kzal kijken om er wa te kopen als e weer wa lager staan.
 • 0
Geplaatste afbeelding

#4 MiniJeffrey

MiniJeffrey

  Crew

 • Topic Starter
 • Administrator
 • 8007 berichten

Posted 10 April 2013 - 21:36

Vandaag heel de dag erover gepraat :p Mijn onkel had me aangeraden er te kopen toen ze nog aan een 5-8 euro stonden. Heb het altijd genegeerd en heb er toch wat spijt van xD. Kzal kijken om er wa te kopen als e weer wa lager staan.


Ik ben daar wat bang voor. Tuurlijk. Nu ging je een zeer goeie deal gedaan hebben, maar stel dat je er koopt als ze wat zakken. Ik vrees de dag dat een hacker het systeem kraakt en er in slaagt om aan de lopende band BTC te maken, het systeem zal instorten en je geld zal verdampen aan een enorm tempo. De vorige kraak van het systeem zorgde al voor een waardedaling van 30%, en we weten allemaal dat informatica nooit 100% veilig is.
 • 0

- 4Gamers Forum Administrator -


#5 geoffreyverscheure

geoffreyverscheure

  On a roll

 • Member
 • PipPip
 • 477 berichten

Posted 10 April 2013 - 23:02

Ik ben daar wat bang voor. Tuurlijk. Nu ging je een zeer goeie deal gedaan hebben, maar stel dat je er koopt als ze wat zakken. Ik vrees de dag dat een hacker het systeem kraakt en er in slaagt om aan de lopende band BTC te maken, het systeem zal instorten en je geld zal verdampen aan een enorm tempo. De vorige kraak van het systeem zorgde al voor een waardedaling van 30%, en we weten allemaal dat informatica nooit 100% veilig is.

Ja natuurlijk. Maar daarom dak ook wa zal wachten tot het lager staat :p ben ook niet van plan om zeer veel geld in te stoppen. Mss een 300 euro
 • 0
Geplaatste afbeelding

#6 Burned-_-Ice

Burned-_-Ice

  On a roll

 • Member
 • PipPip
 • 269 berichten

Posted 10 April 2013 - 23:30

Ik ben contra, ook al gebruiken ze de meest geëncrypteerde beveiligingen voor hun 'bitcoin', beveiligingen zullen áltijd omzeild worden, is het nu niet, is het binnen 5 jaar.
De amerikaanse dollar word al jaren vals bijgedrukt, niemand kan nog het verschil zien met het origineel. Valsmunterij is zelf zo 'common' dat zelfs wij in onze portemonnee kunnen kijken en vals geld kunnen bezitten zonder het te weten. Iedereen heeft zéker in zijn leven al vals geld vastgehad, moge dat 5 euro, 10 euro of 500 euro zijn (briefjes zijn meer voorkomend dan munten).
Een studie toonde aan dat 0.086% van al het geld onder de goudwaarde vals is. Niet veel zou je denken, maar toch genoeg.

Echt vals geld is dus al redelijk veel voorkoment, maar de valsmunters zijn beperkt in een aantal zaken, de hoeveelheid inkt zij hebben, de technologie om het na te maken, onderzoek enz.

Hackers daarintegen moeten maar 1 exploit kunnen vinden en ze zijn binnen.
Programmeurs zijn lui, probeer eens de volgende telsom te maken:
Je hebt een lenge van 10 meter, om de 2 meter wil je een paal zetten, hoeveel palen heb je nodig.
ik ben zeker dat 8-9/10 van jullie hierin foutloos slagen, maar er zijn nog altijd de overigen die de fout maken, genoeg om geëxploit te worden. In programmeertaal gaat het niet over paaltjes zetten om de 2 meter, maar daar worden soortgelijke fouten gemaakt. Zo kon een groep hackers in een beveiligingsprogramma binnenkraakten, omdat er
if (string) == 1

stond in plaats van
if string == {0, 1}

merk op dat bovenstaande geen programmeertaal is maar slechts een weergave van de fout.
Dit klein typfoutje/rekenfoutje liet de hackers toe om, door de waarde van 0 aan te nemen in het programma, foutloos binnen te geraken als root gebruiker en zo heel het programma naar hun wil kon buigen.
Mijn punt: fouten worden gemaakt, en dat zal met bitcoin niet anders zijn. Hackers zijn niet gelimiteerd door technologische beperkingen, grafische weergaven van het geld en middelen. Ze gaan gewoon zichzelf een groot aantal waarde geven, enorm veel dingen ermee doen en wij zullen er onder lijden. De inflatie van echt geld zal denk ik niet zo opvallen, maar zeker prominent.
Erger is de inflatie van de Bitcoin, wat wij ermee zijn, eerlijke gebruikers, is in waarde gedaald. De online verkopers zijn ook niet allemaal dom en verkopen daardoor hun producten voor meer geld.

Worst case scenario is als iedereen ziet wat voor een lage waarde bitcoin wel niet heeft, en het gewoon stopt met gebruiken. Als bitcoin dan op een succes zit, heeft dit een gevolg die voor de internetwereld wel wat weg heeft van de beurscrash van wall street.

Besluit: Bitcoin is een leuk alternatief dat wegens veiligheidsrisico's volgens mij jammer genoeg geen plaats kan vinden in een wereld waar hackers doen wat ze willen en wij de nadelen ondervinden.

Edited by Burned-_-Ice, 10 April 2013 - 23:35.

 • 0

1e jaar DAE, gestopt met gamen dus :(. (Een leven heb ik er wel niet bijgekregen)


#7 MiniJeffrey

MiniJeffrey

  Crew

 • Topic Starter
 • Administrator
 • 8007 berichten

Posted 10 April 2013 - 23:46

De beveiliging bestaat er voornamelijk in dat élke client de volledige database krijgt, dus je kan niet bij jezelf coins blijven 'bijdrukken', elke andere client zal dit zien en blokkeren. Vraag is hoe lang het duurt eer men dat algoritme/hashing kraakt waardoor de databases gehackt kunnen worden over het gehele netwerk natuurlijk.
 • 0

- 4Gamers Forum Administrator -


#8 Dae Jim

Dae Jim

  Member

 • Member
 • PipPipPip
 • 6497 berichten

Posted 11 April 2013 - 01:05

Nog nooit van gehoord om eerlijk te zijn, ik zal het eens fatsoenlijk opzoeken :)
 • 0
Geplaatste afbeelding gamer, gamertag: Dae Jim
Volg me op Twitter voor nieuws en Xbox weetjes!

#9 MiniJeffrey

MiniJeffrey

  Crew

 • Topic Starter
 • Administrator
 • 8007 berichten

Posted 11 April 2013 - 01:08

Het het uit interesse eens gedownload, het ding is al bijna twee uur aan het synchroniseren met het netwerk. De waarde is trouwens gedaald van 219 euro (HIGH) naar (momenteel) 124 euro en het lijkt nog wel even door te zakken.
 • 0

- 4Gamers Forum Administrator -


#10 ParhelicTriangle

ParhelicTriangle

  Newbie

 • Member
 • Pip
 • 22 berichten

Posted 11 April 2013 - 02:23

Het is een ingenieus systeem dat zonder twijfel in een of andere vorm zal verder blijven bestaan. Het is nu eenmaal zo dat Bitcoin een gat opvult dat traditionele payment gateways niet willen of mogen opvullen. Goedkope internationale geldtransfers, gokken, kopen van illegale middelen enz. Het is net zoals het internet een vrije informatie-stroom waar je geen grip op kan hebben. Het is als digitaal cash zonder centrale controle die kan bepalen wat je met dat geld doet. Qua security zit Bitcoin met ECDSA en SHA-256 wel even zoet. Zolang we geen computationele kracht hebben om die te breken kunnen er geen ongeldige bitcoins bijgemaakt worden.

Door speculanten is de waarde momenteel erg onstabiel. Ik vermoed dat het wat up and down zal gaan voor men merkt dat dit toch wat volatile is om in te investeren. Ik hoop dat de stabiliteit wat terug komt want als je het gebruikt om zaken mee te betalen is het logischerwijze erg lastig dat de waarde zo fluctueert.

Goed artikel op Forbes:
http://www.forbes.co...ive-technology/

The Bitcoin economy today looks a lot like the PC market circa 1978. Most people today look at Bitcoin and see an impractical curiosity. They’re happy with the banking services they’ve already got and can’t imagine why anyone would want to use an alternative currency that’s much less widely accepted and offers many fewer consumer protections.

But a minority of nerds are playing around with it. Interesting applications keep popping up. There are Bitcoin-based banks, casinos, drug emporia, derivatives markets, retailers, and much more. Many of the new applications seem weird or marginal, and most of them probably won’t amount to anything. But one of them might prove to be Bitcoin’s Visicalc.

When people dismiss Bitcoins because they can’t think of how they’d use it, they’re missing the fact that Bitcoin is a platform, not a product in its own right. When ordinary users started buying computers, it wasn’t because they thought it would be cool to own a computer. They did it because they wanted to do spreadsheets or word processing or email. Similarly, ordinary users aren’t going to start using Bitcoins just because it’s a cool technology. If normal users start using Bitcoin, it will be because they’re interested in gambling, or cheap international money transfers, or some other applications that hasn’t been invented yet. And Bitcoin’s intermediary-free architecture means that many more people can try their hand at building the platform’s killer app.


men pompt er echte geld in, maar er is geen degelijk bewijs of men BTC heeft kunnen cashen op een legale manier (+/- 85% van de testimonies zijn fakes) paypal is een mogelijkheid om uitbetaald te worden

Tuurlijk wel, er zijn genoeg gereputeerde exchanges die je proper zullen uitbetalen. De grootste black market van het internet draait uitsluitend op Bitcoins. Daar is heel wat geld mee gemoeid.

De vorige kraak van het systeem zorgde al voor een waardedaling van 30%, en we weten allemaal dat informatica nooit 100% veilig is.

Het systeem is nooit gekraakt. Dat was waarschijnlijk een aanval op een exchange. Dat zorgt altijd voor wat paniek bij de speculanten.

Edited by ParhelicTriangle, 11 April 2013 - 02:38.

 • 0

#11 MiniJeffrey

MiniJeffrey

  Crew

 • Topic Starter
 • Administrator
 • 8007 berichten

Posted 11 April 2013 - 10:37

Het is een ingenieus systeem dat zonder twijfel in een of andere vorm zal verder blijven bestaan. Het is nu eenmaal zo dat Bitcoin een gat opvult dat traditionele payment gateways niet willen of mogen opvullen. Goedkope internationale geldtransfers, gokken, kopen van illegale middelen enz. Het is net zoals het internet een vrije informatie-stroom waar je geen grip op kan hebben. Het is als digitaal cash zonder centrale controle die kan bepalen wat je met dat geld doet. Qua security zit Bitcoin met ECDSA en SHA-256 wel even zoet. Zolang we geen computationele kracht hebben om die te breken kunnen er geen ongeldige bitcoins bijgemaakt worden.

Door speculanten is de waarde momenteel erg onstabiel. Ik vermoed dat het wat up and down zal gaan voor men merkt dat dit toch wat volatile is om in te investeren. Ik hoop dat de stabiliteit wat terug komt want als je het gebruikt om zaken mee te betalen is het logischerwijze erg lastig dat de waarde zo fluctueert.

Goed artikel op Forbes:
http://www.forbes.co...ive-technology/Tuurlijk wel, er zijn genoeg gereputeerde exchanges die je proper zullen uitbetalen. De grootste black market van het internet draait uitsluitend op Bitcoins. Daar is heel wat geld mee gemoeid.


Het systeem is nooit gekraakt. Dat was waarschijnlijk een aanval op een exchange. Dat zorgt altijd voor wat paniek bij de speculanten.


Het protocol/systeem heeft al gaten vertoond, een hacker slaagde erin om de waarden van BTC tot 1 cent te brengen. Verschillende services die Bitcoin ondersteunen of wallets aanbieden zijn ook al gehackt. En het is maar een kwestie van tijd voor hackers botnets gebruiken om enorme rekenkracht in te zetten om de encryptie te kraken. Ik ben er geen fan van. Ik ben te vinden voor een digitale munt, maar dan moet er een centrale instelling zijn die alles beheert en regelt zodat de stabiliteit gegarandeerd blijft.
 • 0

- 4Gamers Forum Administrator -


#12 ParhelicTriangle

ParhelicTriangle

  Newbie

 • Member
 • Pip
 • 22 berichten

Posted 11 April 2013 - 11:58

Het protocol/systeem heeft al gaten vertoond, een hacker slaagde erin om de waarden van BTC tot 1 cent te brengen.

Source? 1 BTC is waard wat de markt denk dat de munt waard is. Het is puur supply en demand en aangezien de supply gelimiteerd is kan een hacker de waarde enkel beïnvloeden door mensen het vertrouwen in de munt te laten verliezen door bijvoorbeeld een exchange aan te vallen. Het is niet het systeem dat gaten of problemen vertoont, maar de services die er op draaien. Het is net de centralisatie van de grote exchanges dat Bitcoin zo gevoelig maakt voor een DDoS aanval. Als Mt.Gox wordt aangevallen en de site is down, zal de waarde dalen. Als de exchanges wat meer gedecentraliseerd zouden zijn, zou het veel moeilijker zijn om dit te doen.

Verschillende services die Bitcoin ondersteunen of wallets aanbieden zijn ook al gehackt.

Uiteraard. Cash kan je ook verliezen als je je portefeuille kwiitspeelt of als je overvallen wordt. Je hebt bij deze munt/betalingsmethode geen bescherming van je bank.

En het is maar een kwestie van tijd voor hackers botnets gebruiken om enorme rekenkracht in te zetten om de encryptie te kraken.

Er zit lang bewezen cryptografische technologie achter Bitcoin. SHA-512 en ECDSA kraken is onhaalbaar met de huidige hardware en er is geen enkele computationele technologie aan de horizon die daar verandering in zal brengen. Zelfs al had je elke CPU en GPU op de planeet ter beschikking kan je de gebruikte encryptie niet kraken in een aanvaardbare tijd. Bovendien kan Bitcoin als het nodig zou zijn later naar een zwaarder encryptie-algoritme overstappen.

SHA-2 has an output size of 512 bits, so finding a collision would take O(2^256) time. Given there are no clever attacks on the algorithm itself (currently none are known for the SHA-2 hash family) this is what it takes to break the algorithm.

To get a feeling for what 2^256 actually means: currently it is believed that the number of atoms in the (entire!!!) universe is roughly 10^80 which is roughly 2^266. Assuming 32 byte input (which is reasonable for your case - 20 bytes salt + 12 bytes password) my machine takes ~0,22s (~2^-2s) for 65536 (=2^16) computations. So 2^256 computations would be done in 2^240 * 2^16 computations which would take
2^240 * 2^-2 = 2^238 ~ 10^72s ~ 3,17 * 10^64 years

Even calling this millions of years is ridiculous. And it doesn't get
much better with the fastest hardware on the planet computing thousands
of hashes in parallel. No human technology will be able to crunch this
number into something acceptable.


Ik ben te vinden voor een digitale munt, maar dan moet er een centrale instelling zijn die alles beheert en regelt zodat de stabiliteit gegarandeerd blijft.

Decentralisatie is het hele punt. Als er een centrale instelling zou zijn kunnen we net zo goed bij bestaande payment gateways blijven (wire transfer, credit cards, paypal, e-wallets...)

Edited by ParhelicTriangle, 11 April 2013 - 11:59.

 • 1

#13 Burned-_-Ice

Burned-_-Ice

  On a roll

 • Member
 • PipPip
 • 269 berichten

Posted 11 April 2013 - 12:08

Er zit lang bewezen cryptografische technologie achter Bitcoin. SHA-512 en ECDSA kraken is onhaalbaar met de huidige hardware en er is geen enkele computationele technologie aan de horizon die daar verandering in zal brengen. Zelfs al had je elke CPU en GPU op de planeet ter beschikking kan je de gebruikte encryptie niet kraken in een aanvaardbare tijd. Bovendien kan Bitcoin als het nodig zou zijn later naar een zwaarder encryptie-algoritme overstappen.


Cryptografie zit logisch in elkaar, dus er is een sleutel te vinden, wat is voor bitcoin een aanvaardbare tijd?
En kan niet 1 kleine bug een exploit mogelijk maken?
 • 0

1e jaar DAE, gestopt met gamen dus :(. (Een leven heb ik er wel niet bijgekregen)


#14 MiniJeffrey

MiniJeffrey

  Crew

 • Topic Starter
 • Administrator
 • 8007 berichten

Posted 11 April 2013 - 12:36

Source? 1 BTC is waard wat de markt denk dat de munt waard is. Het is puur supply en demand en aangezien de supply gelimiteerd is kan een hacker de waarde enkel beïnvloeden door mensen het vertrouwen in de munt te laten verliezen door bijvoorbeeld een exchange aan te vallen. Het is niet het systeem dat gaten of problemen vertoont, maar de services die er op draaien. Het is net de centralisatie van de grote exchanges dat Bitcoin zo gevoelig maakt voor een DDoS aanval. Als Mt.Gox wordt aangevallen en de site is down, zal de waarde dalen. Als de exchanges wat meer gedecentraliseerd zouden zijn, zou het veel moeilijker zijn om dit te doen.


Uiteraard. Cash kan je ook verliezen als je je portefeuille kwiitspeelt of als je overvallen wordt. Je hebt bij deze munt/betalingsmethode geen bescherming van je bank.


Er zit lang bewezen cryptografische technologie achter Bitcoin. SHA-512 en ECDSA kraken is onhaalbaar met de huidige hardware en er is geen enkele computationele technologie aan de horizon die daar verandering in zal brengen. Zelfs al had je elke CPU en GPU op de planeet ter beschikking kan je de gebruikte encryptie niet kraken in een aanvaardbare tijd. Bovendien kan Bitcoin als het nodig zou zijn later naar een zwaarder encryptie-algoritme overstappen.

Decentralisatie is het hele punt. Als er een centrale instelling zou zijn kunnen we net zo goed bij bestaande payment gateways blijven (wire transfer, credit cards, paypal, e-wallets...)


Bitcoin moet nog zeker 117 jaar meegaan, het lijkt me sterk dat we tegen dan geen computers hebben die het systeem zullen kraken. Bovendien gaat het niet enkel over het kraken van de encryptie, ook het simpelweg hacken en stelen van wallets kan voor problemen zorgen, zoals reeds gebeurd is in het verleden. Er moet overigens maar één flaw in het systeem ontdekt worden om alles op losse schroeven te plaatsen. En dan hebben we het nog niet over regeringen die ongetwijfeld de Bitcoin zullen bestrijden/regulariseren om er taxen op te heffen en het illegaal circuit tegen te gaan. Het lijkt volledig anoniem, maar dat is het uiteraard ook weer niet gezien alle transacties op alle peers te vinden zijn.

Men is er trouwens al in geslaagd om 70.000 hashes per seconde te laten genereren in SHA256 door 25 GPU's in te zetten. Oké 70.000 is weinig, maar 25 GPU's is ook weinig dus denken dat het onkraakbaar is vind ik wat goedgelovigheid.

En decentralisatie is dan wel het hele punt, het zorgt voor een zeer onstabiel systeem waar uiteindelijk brokken van komen. Er is nergens iets dat kan regelen of bijsturen, alles is in handen van de eindgebruikers. Gedeelde verantwoordelijkheid tot er op grote schaal misbruik gemaakt wordt, wie zal er dan komen redden? Niemand, want het is geen erkende munt en het is iets dat niet eens fysiek bestaat, laat staan dat er een wettelijk kader rond is.
 • 0

- 4Gamers Forum Administrator -


#15 ParhelicTriangle

ParhelicTriangle

  Newbie

 • Member
 • Pip
 • 22 berichten

Posted 11 April 2013 - 13:57

Het ziet er niet uit dat we binnen 117 jaar SHA512 hashes kunnen breken. Als er toch een of andere computationele breakthrough komt kan er een sterker algoritme gekozen worden. Er zal dan overigens wel wat meer aangepast moeten worden dan Bitcoin. De sterkte van het algoritme is altijd een balans tussen de sterkte van de encryptie en de vereiste computationele kracht. Net zoals jouw wachtwoorden en pincodes een balans zijn tussen veiligheid en gebruiksgemakt.

Bovendien gaat het niet enkel over het kraken van de encryptie, ook het simpelweg hacken en stelen van wallets kan voor problemen zorgen, zoals reeds gebeurd is in het verleden.

Het verliezen van een wallet brengt enkel schade toe aan diegene die zijn wallet verliest. Het is perfect mogelijk om je wallet correct te securen. Als je wallet natuurlijk bij een grote exchange zit die security problemen heeft of als je je wallet slecht beveiligt kan er natuurlijk altijd iemand mee gaan lopen.

Er moet overigens maar één flaw in het systeem ontdekt worden om alles op losse schroeven te plaatsen.

Bitcoin is open-source. Go for it ;)
https://github.com/bitcoin

En dan hebben we het nog niet over regeringen die ongetwijfeld de Bitcoin zullen bestrijden/regulariseren om er taxen op te heffen en het illegaal circuit tegen te gaan.

Het zou inderdaad kunnen dat overheden exchanges als Mt.Gox zullen aanvallen of regulariseren. Natuurlijk zullen er dan exchanges opduiken in landen waar het wel ongeregulariseerd mag en met internationale wire transfers zou het steeds mogelijk moeten blijven om coins aan te blijven kopen.

Het lijkt volledig anoniem, maar dat is het uiteraard ook weer niet gezien alle transacties op alle peers te vinden zijn.

Het is de media die er onterecht automatische anonimiteit aan toegeschreven hebben. Het klopt inderdaad dat elke transactie tussen 2 adressen in de blockchain staan. Er zijn echter methodes om transfers te anonimiseren. Je kan bijvoorbeeld een relay adres gebruiken dat voor een groot aantal transfers gebruikt wordt.

Gedeelde verantwoordelijkheid tot er op grote schaal misbruik gemaakt wordt, wie zal er dan komen redden? Niemand, want het is geen erkende munt en het is iets dat niet eens fysiek bestaat, laat staan dat er een wettelijk kader rond is.

Wat is het verschil met je kapitaal investeren in andere risicovolle markten? Andere munteenheden kunnen ook hun stabiliteit verliezen en aandelen zijn net zo goed een gevaarlijke investering... Ik heb geen medelijden met hoarders die hopen om op de groei van deze munt geld te verdienen. Wie dat spelletje wil spelen moet bereid zijn om te verliezen.

Edited by ParhelicTriangle, 11 April 2013 - 13:59.

 • 0

#16 MiniJeffrey

MiniJeffrey

  Crew

 • Topic Starter
 • Administrator
 • 8007 berichten

Posted 11 April 2013 - 16:35

Er is geen verschil want dit is puur speculeren/gokken. De koers is vandaag al gezakt tot onder de 50 euro btw, gisteren rond dit uur noteerde het aan ruim 170 euro. Spreken we van een correctie of een crash nu? En ik ben al blij dat het hier niet vergeleken wordt met goud, zoals op 9lives :sigh:
 • 0

- 4Gamers Forum Administrator -


#17 Tomba

Tomba

  Crew

 • Crew
 • 1073 berichten

Posted 11 April 2013 - 18:32

Een betalingsmiddel weg van de bemoeizucht van overheden en weg van de incompetentie van banken & ratingsbureaus heeft zeker recht van bestaan. Het is zeker niet weggelegd voor mensen die er niet veel tijd in willen steken maar er zijn mogelijkheden die traditionele betalingsmogelijkheden niet hebben.

Over veiligheid kan je discussieren, en het is zeker zo dat je bij problemen niet geholpen zal worden. Maar er wordt dagelijks geld nagemaakt, kredietkaarten gestolen, bankrekeningen geplunderd,... Bitcoin is dan op zich niet onveiliger zolang je goed weet waar je mee bezig bent en de richtlijnen volgt die ze geven...
 • 0

#18 Unexpected

Unexpected

  Wannabe-Spambear

 • Clan Legend
 • 6363 berichten

Posted 12 April 2013 - 08:14

zojuist op tweakers: http://tweakers.net/...onder-druk.html
 • 0

“...a minority is only thought of as a minority if it constitutes some kind of threat to the majority, real or imaginary. And no threat is ever quite imaginary...” Christopher Isherwood
"Arguing on the internet is like running in the Special Olympics... Even if you win, you're still retarded."


#19 MiniJeffrey

MiniJeffrey

  Crew

 • Topic Starter
 • Administrator
 • 8007 berichten

Posted 12 April 2013 - 15:00

En bitcoin-24, een grote exchange-server voor Bitcoins is out of service na een bug/flaw in het tradingsysteem. Orders raakten corrupt en werden meerdre keren uitgevoerd waardoor een pak Bitcoins gratis uitgedeeld werden. Ook zijn hackers er in geslaagd om opnieuw een aantal Bitcoins te stelen van eindgebruikers. De waarde van de Bitcoin duikt in het rood, alleen de euro-waarde kan zich nog wat recht houden.

Getting out of control if you ask me
 • 0

- 4Gamers Forum Administrator -


#20 vinylz

vinylz

  Member

 • Member
 • Pip
 • 64 berichten

Posted 12 April 2013 - 18:06

Ik moet eerlijk zijn, ik ben er nog niet goed mee weg :p.
 • 0
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users