4gamers.be

inFamous 2: Festival of Blood

Door YoniVL, 03-11-2011 09:20

inFamous 2 was een redelijk succesvolle titel voor de PS3 en de kritieken waren over het algemeen vrij lovend. Het is dus niet verbazingwekkend dat ze bij Sucker Punch besloten om er een vervolgje aan te breien. Festival of Blood is een losstaand verhaal dat Cole midden in een nachtmerrie doet terecht komen. Hij zal opnieuw zijn elektrische krachten en enkele nieuwe snufjes moeten aanwenden om New Marais nog maar eens van de ondergang te redden.

Het verhaal van Festival of Blood speelt zich tijdens een enkele nacht af. Het is Pyre Night in New Marais. Een groot feest waarbij iedereen zich verkleedt en eens flink uit de bol gaat. Een mix tussen Mardi Gras en Halloween zeg maar. Tijdens de feestelijkheden duiken er plots vampieren op die het gemunt hebben op Cole. Met een druppel van zijn bloed brengen ze Bloody Mary terug tot leven. Zij was eeuwen geleden een gevreesde vampier en het is ook haar dood die wordt gevierd tijdens Pyre Night. Het is dus het gewezen moment voor haar om haar opwachting te maken en haar tanden in de bevolking van New Marais te zetten.

Infamous 2

Haar eerste slachtoffer is meteen Cole. Om te ontsnappen aan zijn lusten als vampier zal hij Bloody Mary voor zonsopgang moeten vernietigen, anders zal hij voor eeuwig en altijd in een vampier veranderen. Geen al te spectaculair verhaal op zich, maar wel onderhoudend voor de lengte van Festival of Blood en het perfecte excuus om Cole enkele nieuwe krachten te geven. Een geoefende speler zal in elk geval op minder dan vijf uur doorheen deze DLC vliegen. Dat is een aanvaardbare lengte voor deze DLC, zeker met de UGC die je er gratis en voor niks bijkrijgt.

We kunnen eindelijk vliegen

De grootste nieuwigheid is de Shadow Swarm. Hiermee verander je in een hoop vleermuizen, waardoor je doorheen de stad kan vliegen. Heel handig om snel van de ene naar de andere missie te vliegen, zeker voor de gamers die tijdens inFamous 2 de hele stad al eens binnenstebuiten hebben gekeerd. Om de Shadow Swarm te gebruiken heb je wel bloed nodig. Dat verzamel je zoals elke vampier het zou doen, door mensen te bijten. Cole is immers stilaan in een vampier aan het veranderen en dus heeft hij af en toe eens dorst. Gelukkig loopt er volk genoeg rond in New Marais en kan je je lusten naar gelieve botvieren. Pas wel op wie je bijt, want er lopen vampieren rond die zich vermommen als mens. Bijt je hen, dan veranderen ze in een immense vleermuis die het niet zo op jou begrepen heeft.

Infamous 2

Gelukkig heb je ook daarvoor een trucje, namelijk de Vampire Sense. Die kan je niet alleen helpen om verborgen vampieren te ontdekken, maar het is ook heel nuttig om de verzamelobjecten in de wereld te ontdekken. Er zit voor de verzamelaar immers weer flink wat verstopt in deze Festival of Blood. Zo heb je honderd Canopic Jars, die de hoeveelheid bloed die je kan drinken vergroten, zodat je langer gebruik kan maken van je vampierkrachten. Ook kan je Mary’s Teachings ontdekken, die je meer zullen vertellen over het leven van Bloody Mary.

Je beschikt natuurlijk ook nog over je elektrische krachten, al zijn ze niet allemaal aanwezig. Het is vooral de basis die je kan gebruiken, met hier en daar een kleine upgrade die je kan vrijspelen. Dit is waarschijnlijk een keuze van de ontwikkelaars geweest die er voor moet zorgen dat gamers die deze Festival of Blood spelen voor inFamous 2 zich niet zullen afvragen waar al hun krachten zijn, moesten ze toch aan inFamous 2 beginnen. Je beschikt in Festival of Blood trouwens ook niet over je Amp. Die verlies je aan het begin van het verhaal. Gelukkig vind je al snel een houten vervanger, die zeer zeker van pas komt bij het doorboren van al die lastige vampiers.

Infamous 2

Nieuw speelgoed

De nieuwe content in deze DLC zorgt er ook voor dat er een pak extraatjes bijkomen voor de fans van de UGC uit inFamous 2. Zij krijgen de mogelijkheid om nieuwe missies te creëren met alle onderdelen uit deze game, zoals de verschillende soorten vampieren. Daarnaast krijgen ze ook nog een hoop onderdelen die hen moeten helpen bij het uitbouwen van hun eigen vampierenverhaal. Grafisch en qua geluid valt er eigenlijk niets extra's te melden over Festival of Blood. Alles ziet er nog steeds uit zoals in inFamous 2. Iets anders hadden we natuurlijk ook niet verwacht.

Conclusie

Festival of Blood is een leuk extraatje voor de fans van inFamous 2 en tegelijk een leuke test voor mensen die twijfelen of ze de grote broer wel of niet moeten kopen. De DLC is dankzij zijn lengte en de extra UGC zeker en vast zijn geld waard. Een aanrader voor alle fans.

Positief

  • inFamous 2 met een twist
  • vampieren
  • extra UGC-content
Score
85/100

Negatief

  • zwak verhaal
Grafisch
86%
Geluid
90%
Fun
85%
Gameplay
85%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.