4gamers.be

4G-evolutie: meldingen & comments (editten ook)

Door papfles, 17-11-2011 18:18

Zoals we jullie al hadden gezegd een paar dagen geleden, zijn we volop bezig om nieuwe features klaar te stomen en daarom was het de afgelopen dagen wat rustiger op de frontpage. Nu hebben we alles min of meer kunnen doortesten (hopen we toch) en kunnen we bij deze dus de volgende stap(pen) in het leven van 4Gamers.be aankondigen. Om de kleinere zaken eerst even uit de weg te ruimen, gaan we die eerst doen.

Nieuwe social bar


Iets wat misschien minder belangrijk is voor jullie, maar wat voor een website toch wel belangrijk is, is de link met de sociale media. We hadden al een Facebook-like en share knop onder elk bericht, maar die hebben we nu wat afgeslankt en gezelschap gegeven door ook Twitter en Google + eraan toe te voegen. Een kleine aanpassing, maar toch wel het vermelden waard.

 

Aangepaste & gerichte RSS-feeds


Geen zin om door een volledige RSS-feed te scrollen in de hoop nieuws te vinden dat je leuk vindt? Dan kunnen we je nu al zeggen dat we daar ook wat aanpassingen hebben gedaan. Je zal nog altijd algemene nieuwsfeeds kunnen volgen, maar als je liever enkel screenshots ziet of enkel trailers, dan gaat dat vanaf nu ook. Verder kan je ook gewoon specifiek PS3- of Xbox 360-nieuws volgen en hebben we oude platformen eruit gekieperd. Bij grote gebeurtenissen (E3, Gamescom) zal je daar ook terug een feed van mogen verwachten, maar die zullen we dan wel aankondigen als het zo ver is.

Comment-onderdeel vernieuwd


Zowat de belangrijkste verandering van deze update is dat het commentgedeelte op de hele frontpage (gaande van nieuws tot de community) nu een vernieuwing heeft gekregen. Het belangrijkste voor de meesten onder jullie is ongetwijfeld dat je nu je posts kan editten. Weg met die schrijffouten of verkeerd begrepen artikelen van Jay, je kan het nu gewoon terug aanpassen.

Verder kan je nu ook andere mensen een pluspuntje geven. Vind je hun reactie echt schitterend, dan kan je hen daarvoor waarderen met een pluspunt. Toe, doe maar, iedereen kan wel een egoboost gebruiken. Daarvoor moet je (logischerwijs, maar we leggen het toch even uit) op het plusje duwen. Nee, je kan je eigen posts geen plus geven. Jammer, maar helaas.

Als je rechtstreeks op een post wil reageren, dan kan je daar nu gewoon op reageren. Druk op "Reageer" en je kan specifiek op die reactie reageren. Het zal een niveautje lager komen te staan, maar omdat we geen ingezakte toren wilden hebben, zal het slechts 1 niveau zakken qua comments. Hoe weet iemand dan nog of je tegen hem bezig bent? Kijk dan maar hieronder, want daar hebben we rekening mee gehouden.

Meldingen in 4Gamers-heartbeat


Wie hier al eventjes vertoeft, weet dat er bovenaan een kleine "hartslag" staat, die je op de hoogte brengt van je privéberichten. We hadden en hebben echter ruimere plannen met die heartbeat, want het moet je echt op de hoogte houden van alles wat er met jou te maken heeft op 4Gamers. Alles wat je hierboven dus gelezen hebt van de comments, zal ook rechtstreeks invloed hebben op jouw heartbeat.

Als iemand je een pluspunt geeft of als iemand op jouw boodschap reageert, zal je een melding krijgen bovenaan en kan je rechtstreeks naar die boodschap en zelf terug reageren. Als er veel mensen met je praten, je reacties leuk vinden of wat dan ook, dan kan je gewoon op het logo van de heartbeart duwen, om zo al je meldingen te bekijken.

Bovendien zit er nog een extraatje in voor de veteranen van de site. Als je @ gebruikt voor iemands naam, dan zal hij daar ook van op de hoogte gebracht worden. Zie je bijvoorbeeld een bericht waarvan je weet dat smitske het leuk zal vinden, dan kan je "@smitske dit is echt iets voor u" zetten, en dan zal smitske een heartbeatmelding krijgen van die reactie.

Kort gezegd

Je krijgt meldingen als:

  • Iemand op jouw reactie reageert
  • iemand jou een pluspunt geeft
  • iemand @jouwnaam typt

Op die manier hopen we jullie te helpen om op de hoogte te blijven van alles wat er met jou gaande is op de site, gaande van reacties, pluspunten als vermeldingen. 4Gamers, over & out op naar de volgende update. Als je nog foutjes tegenkomt of zo, laat het ons gerust weten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.