4gamers.be

Steelseries Desmo

Door Deuces22, 22-11-2011 21:48


Eerder dit jaar kon een artikel over de Gunnar Optiks Glasses menig 4gamer onder jullie verrassen. Deze redacteur was echter nog steeds sceptisch, zoals dat meestal gaat bij nieuwe producten waarvan het niet meteen duidelijk is waarvoor ze dienen of hoe goed ze werken. Toen SteelSeries ons aanbood om een artikel te schrijven over de nieuwe Desmo leek dat de uitgelezen kans om zelf eens met echte Gaming Glasses aan de slag te gaan.

Als je benieuwd bent hoe de subjectieve ervaring van deze sceptische redacteur verliep, neem dan even de tijd om verder te lezen en probeer zo zelf een beeld te vormen over het fenomeen van brillen die dienen om te gamen. Je leest het goed, dit artikel zal vooral de subjectieve mening bevatten van één persoon, omdat je nu eenmaal geen benchmarks of andere software kan loslaten op iets dat zich tussen de ogen van de gebruiker en zijn scherm afspeelt. Bij pure pc hardware zoals SSD's, grafische kaarten of moederborden, kan je alle feiten op een rijtje zetten en gaan vergelijken met de concurrentie. Spijtig genoeg zijn er weinig echte feiten te vinden over Gaming Glasses en van concurrentie is bijna geen sprake aangezien alle soortgelijke brillen van Gunnar Optiks komen.

Er bestaan echter wel gelijkaardige brillen die gebruikt worden door bijvoorbeeld piloten, fietsers, sneeuwfanaten en zelfs kleiduifschieters. Op professioneel niveau van gelijk welke sport telt immers elk klein voordeel dat je kan aanspreken om de eerste plek te bemachtigen. Een amberkleurige tint in je bril steken kan handig zijn in bepaalde situaties, omdat bijvoorbeeld blauw en fel licht wordt gefilterd aangezien je zicht iets meer contrast heeft. Dat is handig voor bijvoorbeeld jagers, piloten en kleiduifschieters omdat de blauwe lucht wat wordt weggefilterd. Zal dit aspect van geel getinte glazen je gaming skills de lucht in jagen? Dat antwoord ken je zelf waarschijnlijk al, neen.

Er zijn echter meer aspecten aan de SteelSeries Desmo en de andere Gunnar Optiks Glasses. Op de tweede pagina gaan we daar wat dieper op in.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.