4gamers.be

Steelseries Desmo

Door Deuces22, 22-11-2011 21:48

Wie het in Keulen hoort donderen of totaal niet snapt wat dit product juist doet en waarom, kan je onderstaand filmpje bekijken, maar hou er rekening mee dat dit van huize Gunnar Optiks komt en je het dus best met een korreltje zout neemt:

We gaan echter een stapje verder en bespreken even wat de belangrijkste eigenschappen van deze Steelseries Desmo zijn. De amberkleurige tint hadden we al vermeld. Deze zorgt ervoor dat fel licht en ook specifiek felblauw licht een zachtere tint krijgen.

Steelseries heeft daar zelf hetvolgende over te zeggen:

"The AMBeR lens tint is designed to improve overall contrast and comfort by filtering out harsh fluorescent light and reducing high-intensity blue light. The result is a warmer, more natural light spectrum that minimizes the stress on your eyes, which can help sustain focus during gameplay."

Dit is dan ook het eerste en meest opvallende effect dat je krijgt van de Desmo op je neus te plaatsen. Als je op je scherm naar een witte achtergrond kijkt, zal je meteen merken dat het wit minder agressief is. Zoals ook in ons artikel over de Gunnar Optiks bleek, kan je ditzelfde effect niet bereiken door de brightness en het contrast van je scherm aan te passen.

Een tweede groot aspect van deze Desmo is de gebogen vorm van de glazen. Deze zorgen ervoor dat het gedeelte van het scherm waar je op focust, iets scherper naar voor komt. Je kan je wij wijzen van spreken dus beter concentreren op een bepaalde punt van je scherm. De beste manier om dit uit te leggen is dat je de indruk krijgt dat je scherm een beetje hol wordt. Het lijkt dus alsof je scherm geen vlak object meer is, maar dat er meer diepte in zit. Dat komt deels door de gele tint, dat iets meer dieptezicht geeft, maar ook door de kleine vergroting via de vorm van de glazen.

Verder geeft Steelseries nog mee dat het draagcomfort van deze bril erg hoog ligt omdat het een echt lichtgewicht is. Het feit dat er geen montuur rond de glazen zit helpt daar ook gedeeltelijk bij, omdat je na een tijdje niet voelt en ziet dat je een bril draagt. De mensen rondom jou zullen dat echter wel merken, aangezien de Desmo redelijk groot is, maar daar kan je meer over lezen in het praktijk-gedeelte op de volgende pagina.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.