4gamers.be

Steelseries Desmo

Door Deuces22, 22-11-2011 21:48

Terwijl bij de andere Gunnar Optiks Glasses de focus ligt op alledaags gebruik voor allerhande digitale media, is deze Desmo specifiek gericht op gamers. Als je even stilstaat en nadenkt over het feit of gamers een specifieke Gunnar Optiks nodig zouden hebben en wat daar dan aan veranderd zou moeten worden, kan je wel enkele eigenschappen herkennen in de Desmo. Draagcomfort komt hierbij vooral kijken als je lange gaming sessies wil doen. Lang niet iedereen heeft daar echter nood aan. Voor de paar uur die je zou kunnen gamen na het thuiskomen van je werk of studies, kan je een aanschaf van de Desmo niet rechtvaardigen. Zit je echter op het punt door te breken als professioneel gamer en spendeer je meer dan 7 à 8 uur al gamend achter je pc of console, dan zou je het kunnen overwegen.

Fervente LAN-bezoekers onder jullie komen ook nog in aanmerking aangezien het sterkste punt van deze Desmo - volgens deze redacteur - het gebruik is in slecht verlichte omstandigheden. De gaming sessies die voor middernacht beginnen en een stukje in de nacht doorgaan, zullen alleszins aangenamer zijn met de Desmo op je neus, zeker in een kamer die slecht verlicht is. Voor gelijk welk ander gebruik overdag is de Desmo net een stapje te ver. De Gunner Optiks Glasses zijn stijlvoller en goedkoper en vervullen net dezelfde rol als de Desmo.

We namen echter de proef op de som en gingen enkele dagen met de Desmo aan de slag op de werkvloer. Eerlijk gezegd was het niet makkelijk om die allereerste keer de Desmo uit zijn bijgeleverde witte zakje te halen en die op te zetten in het bijzijn van andere mensen. De eerste reacties van collega's waar je goed mee opschiet, spreken echter boekdelen over het design van de Desmo. De looks van deze bril zitten waarschijnlijk perfect op zijn plaats in een LAN-party omgeving, maar buiten die omgeving valt de Desmo een beetje uit de toon. Dat komt vooral door de grote glazen en de kleur van de bril. Lang niet iedereen weet waar geelgekleurde brillen voor dienen en hebben er zelfs nog nooit van gehoord.

Enkele rare blikken en verwachte oneliners zoals "the fly is back" later, merkten we dat een werkdag met getinte glazen wel degelijk zijn voordeel heeft, maar zoals eerder gezegd bestaan daarvoor andere modellen dan de Desmo. De mening onder de vele collega's die de bril even wouden uitproberen waren verdeeld. Sommigen merkten meteen een verschil in agressief witte achtergronden of merkten het vergrotende aspect van de bril op zonder dat ze daar op attent gemaakt werden. Anderen hadden het even op hun neus en zagen geen verschil of vonden het zelfs slechter. Hier komt het grootste probleem van dit soort producten echter weer naar boven: het is erg subjectief en hangt af van persoon tot persoon.

Waar we na eigen gebruik wel duidelijk over kunnen zijn, is dat de bril geen placebo-effect veroorzaakt. Het vergrotende aspect op het gebied waar je op focust is wel degelijk aanwezig. Je voelt ook echt een verschil als je de bril enkele uren op hebt gehad zonder pauze. Je ogen zijn niet zo droog en geïrriteerd als voordien. De potjes BattleField 3 die enkele uren aansleepten, voelden alleszins minder zwaar aan. Deze redacteur had dankzij acht uur werken achter de pc en dan 's avonds door te gamen geregeld last van droge ogen en de daarbij horende pijnlijke adertjes in de ogen. Wanneer er genoeg Russen of Amerikanen gesneuveld waren en het tijd was om even oog in oog te staan met jezelf alvorens de wol onder te duiken, was dit fenomeen soms erg pijnlijk zichtbaar. Bij gebruik van de Desmo was hier geen sprake meer van, maar dat geldt even goed voor gelijk welke andere Gunnar Optiks Glasses.
 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.