4gamers.be

Ubisoft: Verkoopspatroon Kinect "ongezond"

Door papfles, 25-11-2011 00:41, bron: industrygamers

De positieve berichten over Kinect waren niet te ontkennen vlak na de lancering. In de eerste 2 maanden wist het toestel namelijk 8 miljoen eigenaars te vinden en in maart werd de kaap van 10 miljoen exemplaren bereikt. Momenteel is het niet duidelijk hoeveel Kinect-toestellen er al verkocht zijn, maar duidelijk is wel dat de verkoop redelijk is stilgevallen, ten opzichte van de beginperiode.

IndustryGamer acht wel dat PlayStation Move minder goed verkocht in het begin, maar nu wel recentelijk aan 9 miljoen exemplaren is geraakt. Ter vergelijking stelt IndustryGamers dat Kinect sinds maart nog niet aan 11 miljoen is geraakt.  Volgens Tony Key (vice-president van marketing bij Ubisoft) is het verkoopspatroon van Kinect ongezond voor de industrie en vraagt hij Microsoft om betere ondersteuning te bieden, het hele jaar door.

"Het is niet gezond om enkel tijdens het eindejaar te verkopen.[...] We zouden graaghebben dat ze ook tijdens de rest van het jaar een aantal grote lanceringen doen. Zo zal de visibiliteit hoog blijven en kunnen er betere verkopen doorheen het jaar gerealiseerd worden. Dat geeft ons ook de kans om tijdens het jaar iets uit te geven. We hebben Michael Jackson: The Experience in april uitgebracht en we zouden graag het hele jaar Kinect-titels laten uitkomen, maar daarvoor hebben we steun nodig van de first party Microsoft-titels."

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.