4gamers.be

Presidentskandidaat VS citeerde Pokémon-film

Door Jay, 04-12-2011 02:02

De Republikeinse presidentskandidaten in de VS vormen een leuke soap. Ze maken de ene na de andere blunder en sommigen onder hen gaan gebukt onder toch wel zware beschuldigingen. Herman Cain begon zijn campagne sterk, maar al snel ging het bergaf. Hij werd van langdurig overspel en ongewenste intimiteiten beschuldigd, waardoor zijn populariteit aanzienlijk daalde. Cain heeft nu beslist uit de race naar het Witte Huis te stappen, naar eigen zeggen om zijn familie niet langer te belasten onder alle negatieve berichten. In zijn toespraak gaf Cain tekst en uitleg bij zijn beslissing, maar hij gaf ook voor het eerst toe dat voor zijn speeches inspiratie werd gehaald bij een Pokémon-film.

Al maandenlang haalt Cain regelmatig dezelfde tekst boven in zijn toespraken: "Life can be a challenge. Life can seem impossible. [But] It's never easy when there's so much on the line." Aanvankelijk schreef hij de inspirerende woorden toe aan "een dichter", maar op het internet werd al snel de link gelegd met "The Power of One", een liedje van Donna Summer dat speciaal voor Pokémon: The Movie 2000 werd geschreven. Later vertelde Cain dat hij de tekst meende gehoord te hebben bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen, maar daar viel de tekst in kwestie nergens te bespeuren. Intussen lijkt de man, na maanden van bochtenwerk, dan toch toe te geven dat de tekst uit een Pokémon-film komt. "I believe these words came from the Pokémon movie," vertelde Cain in plaats van te verwijzen naar een naamloze dichter of een vaag liedje van op de Olympische Spelen.

Naar alle waarschijnlijkheid waren Cain en zijn campagneteam te beschaamd om toe te geven dat ze hun inspiratie haalden bij een Pokémon-film en een negatieve reactie van het publiek konden ze sowieso al missen als kiespijn. Wat ons betreft is er uiteraard geen reden tot schaamte en eerlijk duurt uiteindelijk toch het langst. Een inspirerende tekst gebruiken om een inspirerende boodschap over te brengen, maar beschaamd zijn om de oorspronkelijke inspiratiebron te erkennen? Shame on you, meneer Cain. Overigens: een van de stokpaardjes van Cain is (al jaren) zijn 999-plan voor de belastingen in de VS, hetgeen sterke gelijkenissen vertoont met een 999-plan dat in de SimCity-games zit. Uiteraard ontkende Cain dat zijn ideeën uit een videogame zouden komen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.