4gamers.be

Ontwikkelaar verdedigt slipjes en grote borsten

Door Jay, 07-12-2011 11:49, bron: eurogamer

De ontwikkelaar van Skullgirls, een 2D-vechtspel met een animesausje, wordt geplaagd door beschuldigingen van seksisme. Het spel beeldt de vrouwelijke personages immers af met een stevige voorgevel en ook hun slipjes trekken regelmatig de aandacht.  Critici doen de game dan ook af als fan service en seksistisch, hetgeen volgens de ontwikkelaar een misplaatste en oppervlakkige houding is.

Skullgirls

Peter Bartholow, lead designer van Skullgirls, wijst erop dat de hoofanimator van het spel een vrouw is en dat zij zelf veel aandacht besteedt aan de borsten omdat ze ze cool vindt. Bovendien zouden het vooral mannen zijn die de game seksistsich vinden en moet men nog de eerste klacht van een vrouw zelf ontvangen. Tot slot meent Bartholow dat Skullgirls gewoon bestaat uit sterke, mooie vrouwen, waar niets mis mee is. Wanneer ze dan in korte jurkjes aan het vechten zijn, is het logisch dat er af en toe eens een slipje tevoorschijn komt. Hun vrouwelijke troeven worden trouwens niet uitgespeeld in de gameplay zelf, terwijl dit in andere games soms wel gebeurt. Het is dus niet zo dat je tegenstanders voortdurend tussen de benen zal knellen of de schedel zal inkloppen met een welgemikte boob smash. Overigens zouden via DLC (die deels gratis zal zijn) ook mannelijke personages worden toegevoegd in de toekomst.

Skullgirls staat gepland voor begin 2012 en zal verschijnen via PSN en XBLA.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.