4gamers.be

SimCity op weg naar Facebook?

Door Jay, 07-12-2011 16:04, bron: businessinsider

Electronic Arts richt zich sinds een tijdje meer en meer op social en casual games. Zo zijn een aantal franchises inmiddels al terug te vinden op tablets en smartphones en ook op Facebook is de uitgever reeds actief. Naar verluidt zou de Chinese afdeling van Playfish (de Facebook-ontwikkelaar van EA) bezig zijn met een SimCity-titel voor de sociale netwerksite om zo rechtstreeks de concurrentie met CityVille van Zynga aan te gaan.

Playfish zou nog bezig zijn geweest met de ontwikkeling van SimCity voor Facebook toen Zynga CityVille lanceerde, waarna EA Playfish de opdracht zou hebben gegeven om ervoor te zorgen dat het SimCity-spel minstens even goed en zelfs beter zou zijn dan de concurrentie. Playfish moet het evenwel stellen met minder tijd en budget dan Zynga, wat de nodige probleempjes met zich kan meebrengen. Ook zou EA prioriteit hebben gegeven aan de ontwikkeling van The Sims Social, wat voor de nodige vertraging bij SimCity zorgde.

Voorlopig ontkent EA de ontwikkeling van een SimCity-game voor Facebook nog.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.