4gamers.be

Gigabyte roept aantal X79-moederborden terug

Door mdgf.mike, 27-12-2011 21:50, bron: gigabyte

Gisteren verscheen er een statement op de Taiwanese Gigabyte site waarmee ze kopers van 3 van hun X79 moederborden oproepen om een BIOS update uit te voeren of om contact met hen op te nemen voor een vervanging. Bij de oude BIOS versie bestaat er een grote kans dat bij overklokken van de CPU de VRM voor oververhitting zorgt, met een kapot moederbord en brandgevaar tot gevolg.

Vorige week was er reeds een filmpje op Youtube gepost door een Taiwanese overklokker wiens moederbord het begeven had. Nu blijkt dus dat het geen alleenstaand geval is. Of de BIOS update het probleem effectief van de baan helpt of enkel de overklokmogelijkheden beperkt wordt niet vermeld.

De getroffen moederborden:

  • GA-X79-UD3
  • GA-X79-UD5
  • G1.Assassin 2

Het is niet duidelijk of dit enkel voor Taiwan geldt, maar daar er geen reden is om aan te nemen dat de borden in de rest van de wereld verschillen komt er misschien nog een update op de globale Gigabyte-site.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.