4gamers.be

4Gamers vernieuwt: volg nu je favoriete games

Door papfles, 31-12-2011 00:36

Soms wil je niet door alle nieuwsberichten bladeren om te weten te komen wat er allemaal gezegd, geschreven en getoond werd over je favoriete games. Omdat het op de front soms nogal snel durft gaan en het dus vervelend kan zijn als je eventjes niet bent langsgeweest, hebben we deze feature uitgewerkt. Hij is gebaseerd op de heartbeat en net zoals onze heartbeat heeft het zijn plaatsje bovenaan gekregen, met zijn eigen icoontje.

Voor we beginnen is het misschien ook niet slecht om even F5 of CTRL F5 te doen voor je aan de alarmbel gaat trekken en ons bugs komt melden.

Gamebeat


 

Het principe van deze gamebeat werkt hetzelfde als de heartbeat. Daar waar de heartbeat je in contact brengt of houdt met alle menselijke interactie op de site (reacties, tegenreacties, specifieke aansprekingen) zal de gamebeat jouw interactie zijn met de games die je zelf bepaalt. Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwtjes omtrent Battlefield 3? Volg Battlefield 3 en je zal nooit meer een nieuwtje moeten missen op de voorpagina, want de gamebeat zal het voor jou onthouden.

Gamenieuws-pagina


Als je vele meldingen hebt gekregen, kan je beter op het icoontje duwen of op "bekijk alle meldingen" als je erover hovert. Dat zal je naar de gamenieuws-pagina brengen waar de laatste 50 updates voor jou op een rij zijn gezet. Op die manier kan je in een oogopslag zien welke artikelen je meteen wil bekijken en welke misschien toch niet echt jouw ding zijn.

 

Gamecollectie op je profiel


Uiteraard kan je niet enkel games volgen, maar ook games hebben. Om dat mooi weer te geven, zal je nu op ieder profiel een tab 'games' zien. Hierin worden alle games gezet die je hebt toegevoegd en kan je zelfs een verschil zien tussen alle games die je volgt en de games die je al dan niet bezit. Als je instellingen wil veranderen, dan kan dat hier 'on-the-fly'. Wil je een spel niet meer volgen of wil je het net toevoegen als een aangekocht spel, dan gaat dat door even te klikken.

Hier kan je ook nieuwe games toevoegen door op de knop te duwen en dan zal je via een pop-up kunnen toevoegen tot je het beu bent. Nadien toch nog instellingen die je wil veranderen? Gewoon op je profiel rondneuzen en aanpassen.


Game-infobalk


Als je in een nieuwsbericht zit en plots denkt dat je het spel wel zou willen volgen, dan is dat geen enkel probleem meer. Onder elk artikel (met een retailgame als basis) staat immers een game-infobalk. We hebben deze hervormd, zodat je van daaruit ook snel keuzes kan maken. Een spel toevoegen of volgen wordt op die manier ook bijzonder eenvoudig. Als je iets niet meer wil volgen, kan je dat ook hier aanpassen.

De "collectie" zal niet zichtbaar zijn als het spel nog niet verschenen is, dus een collectie aanleggen van toekomstige games zal niet mogelijk zijn. Ze volgen tot aan release en vervolgens aanpassen op je profiel gaat natuurlijk wel.

 

 

 

Wat brengt 2012?


Op deze manier hopen we dat jullie toch op een bijzonder leuke manier 2011 kunnen afsluiten op gamesvlak en dat het voor jullie ook een aangename toevoeging is, zeker omdat een heleboel mensen dit ook als feature hadden aangestipt bij een wedstrijd (zonder te weten dat we er al geruime tijd mee bezig waren). Uiteraard mogen jullie altijd foutjes en probleempjes doorgeven, maar sowieso zullen we de komende weken even terugkijken op de features om een aantal plooien nog glad te strijken.

We wensen jullie in elk geval een spetterend eindejaar en verwelkomen jullie graag in 2012 op 4Gamers - een jaar dat we gaan beginnen met de Digitale 100 en waarin we nog een heel pak nieuwigheden hebben gepland (waarvan sommige al heel snel zullen volgen).

 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.