4gamers.be

Studie: Gamers hebben minder nachtmerries

Door papfles, 14-01-2012 12:34, bron: psycnet

Games komen al vaak genoeg in het nieuws als zogenaamde oorzaak van moorden en ander bedenkelijk gedrag. In dit onderzoek wordt echter van dichterbij bekeken of games een invloed hebben op de dromen die mensen hebben. Daarvoor werden 88 militairen onderzocht.

64 daarvan waren "hardcore" gamers, terwijl de rest dat niet was. Vervolgens werd gemeten hoe vaak de mensen nachtmerries hadden en hoe games hen daarbij konden helpen. Uitendelijk kwam men tot de conclusie dat zij die weinig games speelden meer bedreigende nachtmerries kregen en dat zij slechts een passieve rol speelden in die nachtmerries. Men stelt dat het voor militairen dus net positief kan zijn om games te spelen, zeker met de stelling dat "games mensen ongevoeliger maken voor geweld".

Het feit dat men in games terugvecht en wint, zou immers de reden kunnen dat hardcore gamers in de nachtmerries terugvechten en er eigenlijk zo minder last van hebben. Men geeft wel toe dat het slechts voorlopige resultaten zijn en dat er nog meer onderzoek nodig is.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.