4gamers.be

De crew kiest: favoriete soundtracks

Door GuerrillaDawg, 21-01-2012 13:04

Mensen onderschatten soms de kracht van een goede soundtrack bij een game. Wanneer je weken na het uitspelen van een bepaalde game nog altijd dat ene liedje zit te neuriën, dat weet je dat het goed was. Een goede soundtrack zorgt echter voor meer dan dat: het zorgt ervoor dat je jaren later, wanneer je bijvoorbeeld de soundtrack beluistert op YouTube, terugdenkt aan een tijd waarin je nog zoveel plezier had aan "die ene game". Het is daarom dat wij als crew het interessant vonden om enkele van onze favoriete soundtracks te delen met jullie. 

GuerrillaDawg


3. Karazhan Theme (World of Warcraft)

Eerlijk gezegd vind ik het allesbehalve makkelijk om een lijstje samen te stellen van "slechts" drie nummers. Ik heb over de jaren zoveel games gespeeld en er zijn zoveel soundtracks die me zijn bijgebleven. Een groot deel daarvan komt uit World Of Warcraft, aangezien ik dat spel zo'n 5 jaar heb gespeeld. Dat is een vierde van mijn leven (tot nu toe) en dan is het niet geheel vreemd dat minstens één soundtrack uit mijn lijstje uit die game komt. Zo koos ik op de derde plaats voor het thema van Karazhan. Een raid-instance die ik wellicht nooit meer zal vergeten, mede dankzij de geweldige sfeer en leuke bazen. Het liedje beluisteren op YouTube is al genoeg voor mij om weer een half uurtje weg te dromen over de nostalgische eerste expansie van World Of Warcraft.

2. Ezio's Family (Assassin's Creed 2)

Iets helemaal anders is dan weer de soundtrack die bij mij op de tweede plaats komt te staan, want die komt uit de tweede telg van de Assassin's Creed-reeks. Assassin's Creed 2 - Ezio's Family doet mij spontaan terugdenken aan de eerste game waarin we met Ezio speelden en mede dankzij deze soundtrack blijft die game de beste uit de reeks voor mij. Een frisse wind na de, volgens velen, matige Assassin's Creed 1 (al vond ik die eigenlijk niet zo slecht.)

 

1. Ending WoW: Wrath of the Lich King

Uiteindelijk kan er maar één de beste zijn en in dit geval is dat de Invincible soundtrack van - weeral - World Of Warcraft. Deze soundtrack is de afsluiter van de Wrath Of The Lich King expansie en meteen ook de laatste expansie die ik nog actief speelde. Ik heb vele mensen leren kennen in het virtuele Azeroth en het is een ervaring die ik nooit zal vergeten. Mensen die de game al sinds Vanilla spelen zullen me (hopelijk) begrijpen.

Phazon


3. Leah - Calling (The World Ends With You)

The World Ends With You is zo een typische niche game, maar toch verdient dit werkje van Square-Enix heel wat aandacht. Het spel speelt zich af in de hippe Japanse wijk Shibuya. Deze wijk bevat tal van stijlen en dat is ook hetgeen de soundtrack van het spel je probeert te bieden. Tal van J-poppy-nummers maakten het verkennen of de gevechten altijd interessant. Calling is persoonlijk een van de nummers die me tijdens het verhaal zelf, dat door stripachtige paletten werd gebracht, in hogere sferen bracht. 

2. The Legend of Zelda: Wind Waker Main Theme

Nog zo een titel die vooral vol met vrolijke en kleurrijke deuntjes zit. Kleurrijk in de mate dat de muziek perfect paste bij een dergelijke wereld met zeer contrasterende kleuren. Het introthema was zo'n leuke bedoening dat je het nooit beu werd. In diezelfde, vrolijke stijl bracht Nintendo ons nog tal van andere muziekjes in het spel. Hierdoor voelde het reizen op de zee echt als een avontuur aan en hadden kerkers altijd een onheilspellende sfeer over zich hangen.

 

1. Metroid Prime Trilogy

Eigenlijk is het voor mij zeer moeilijk om slechts 1 muziekje uit de Metroid Prime Trilogy te kiezen. Bij de eerste Prime waren er zo veel deuntjes die dagen, zoniet weken en zelfs maanden in mijn hoofd bleven hangen. Van de epische credits tot de onheilspellende Magmoor Caverns, de rustgevende Phendrana Drifts en de angstaanjagende Space Pirates, qua soundtrack staat de eerste Prime tsjokvol klassiekers. Hetzelfde geldt voor diens sequels, Metroid Prime 2 en 3. Om de nodige nostalgie op te wekken, heb ik toch gekozen voor hetgeen je te horen krijgt wanneer de credits uit de eerste Prime over het scherm rollen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.