4gamers.be

De crew kiest: favoriete soundtracks

Door GuerrillaDawg, 21-01-2012 13:04

Papfles


3. Eyes on Me - Final Fantasy VIII

Er zijn ongetwijfeld mensen die de strijddeun of het overwinningsmuziekje van Final Fantasy hier zullen zetten of die voor One Winged Angel gaan. Eyes on Me was voor mij echter het toppunt van Final Fantasy VIII. Het is misschien niet zozeer een verbluffend nummer, maar de omstandigheden (de kille reacties van het hoofdpersonage, het wanhopige van de ruimtemissie) waren wel perfect. Final Fantasy VII zal altijd op nummer 1 blijven prijken als spel, maar dit nummer - met begeleidende scène - is mijn hoogtepunt uit FF VIII.

2. Rosie's Song - Valkyria Chronicles

Dit fragment komt voor mij uit een spel dat ik nog steeds als "spel van deze consolegeneratie" bestempel. Ik heb de scène ook al beschreven in een podcast, net zoals het spel op zich al ettelijke podcasts na elkaar voorbijkomt, maar het is gewoonweg heel erg goed gedaan. Het is de combinatie van de voorafgaande scènes en gedragingen, met als toppunt deze scène die ook nog eens totaal onverwachts tevoorschijn kwam. Ik blijf hier bewust vaag, om andere mensen de kans te geven dit spel te spelen en hetzelfde te ervaren als ze hier geraken.

 Valkyria Chronicles screenshot

1. De soundtrack van Command & Conquer

Frank Klepacki, een naam die me zo bizar in de oren klonk toen dat ik hem nooit vergeten ben. Command & Conquer was dan ook nog eens het spel dat ik de vernieling heb ingespeeld en waar bovendien ook nog eens een cd bij zat met alle muziek, dus zelfs als ik niet aan het gamen was, stond C&C op. Bij aanvang van elke missie werd steevast dezelfde song uit de lijst verwijderd en bleef ik vervolgens steeds meeneuriën. Geweldige soundtrack. Deze account op YouTube heeft de volledige OST, dus geniet maar.

Just Do It Up, Radio, Prepare for War, C&C Thang, Act on Instinct, No Mercy (Mercy is for the weak) en nog veel meer... schitterende tracks.

De grote favoriet blijft echter "In Trouble" met (als delen van de tekst):

"uh... it doesn't look good... it's not good, i'm losing control, i can't... i can't control it...I'm hit...we're going down may- may- may- mayday...not good, this is NOT good!" om vervolgens in het midden van het nummer alles dicht te gooien en met een sensuele vrouwenstem te vragen "Perhaps you need another shot", gevolgd door een verschroeiend tempo en weer zo'n stop-go moment. De perfecte begeleiding van het spel.

flyingdutchman


3. Mafia

Mafia is een van de all-time great, met geweldige muziek om het te benadrukken. Het is ergens jammer dat Mafia 2 de verwachtingen niet heeft kunnen inlossen.

2. The Witcher 2

The Witcher 2 was niet alleen een briljant spel, het drukte de wereld nog eens met de neus op de feiten: sfeer is alles. Een game kan nog zo fantastisch in elkaar zitten, als de sfeer niet geloofwaardig is, is het moeilijk om opgezogen te worden. De soundtrack helpt hier enorm mee aan de beleving, niets is zo briljant als 's nachts door Vergen te lopen en gewoon de sfeer op te zuigen.

Mafia screenshot The Witcher 2: Assassins of Kings screenshot

1. Max Payne 2

Hoewel de orginele Max Payne veel meer 'instant-classic' dan zijn opvolger was, is de soundtrack van nummertje 2 absoluut geniaal, meeslepend en sfeervol. Ik hou nog steeds mijn hart vast betreffende Max Payne 3, maar de eerste twee telgen zijn qua sfeer nog steeds hoogstandjes uit de game-industrie.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.