4gamers.be

De crew kiest: favoriete soundtracks

Door GuerrillaDawg, 21-01-2012 13:04

rafbanaan


3. Freedom Fighters

Een goede game is tegenwoordig niks meer zonder een goede soundtrack. In de loop van de jaren ben ik dan ook enkele titels tegengekomen die in mijn ogen de beste soundtrack ooit hadden. Op drie komt Freedom Fighters. Freedom Fighters speelde ik oorspronkelijk op de Playstation 2 en was in mijn ogen ondergewaardeed in die tijd. Het verhaal bracht je in een depressieve stemming, maar de soundtrack gaf je steeds hoop. Iets waar weinig titels tegenwoordig in slagen. 

2. Killzone 3

Op de tweede plaats komt Killzone 3. Ik ben eerlijk als ik zeg dat ik steeds minuten verspilde in het menu om enkel deze soundtrack te kunnen beluisteren. Ik luisterde ook een tijd naar de volledige soundtrack die we toen gratis konden downloaden uit de PS Store. Killzone wordt dan ook naast de sterke grafische engine mede gedragen door zijn soundtrack. 

 Killzone 3 screenshot

1. Hitman: Blood Money

Als eerste is er Hitman: Blood Money die voor mij het beste bood qua muziek. Ik zal nooit het einde vergeten van deze titel waar je het mooie Ave Maria kon aanschouwen. 

Wolferick


3. God Of War

De gevallen God of War verdient op zijn beurt een fantastische OST, wat meer dan goed gelukt is. Elke trom, elke solo, elke noot, ... is episch op zich en creëert een speciale band met Kratos.

2. The Witcher 2

Net zoals Assassin's Creed II is ook The Witcher 2 één van mijn generatiefavorieten. De epische reeks van Witcher Geralt doorheen de fantastische spelwereld wordt wederom versterkt door de sublieme OST. Dit stukje muziek past dan ook perfect bij de setting van het spel. De Pool die dit gecomponeerd heeft en wiens naam ik niet kan uitspreken, verdient meer dan een schouderklopje voor dit meesterwerk.

God of War screenshot The Witcher 2: Assassins of Kings screenshot

1. Assassin's Creed II OST

Als men mij vraagt waarom ik ACII de beste in de reeks vond, is de sublieme soundtrack van Jesper Kyd één van mijn antwoorden. Deze OST brengt het krachtige verhaal over een edelman die in een netwerk aan complotten terechtkomt op perfecte wijze. Elke keer als de muziek opspringt tijdens het spelen, herinner je jouw doelen als assassin en waarom je het allemaal doet. Toen ik boven Villa Auditore stond, had ik echt medelijden met het hoofdpersonage, iets wat weinig andere games (ook de andere AC-games) konden verwezenlijken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.