4gamers.be

De crew kiest: favoriete soundtracks

Door GuerrillaDawg, 21-01-2012 13:04

SenZ


3. Tactical Ops

Er valt niet bijzonder veel te vertellen over de muziek, maar de game moest gewoon in dit lijstje voor zijn nostalgisch gehalte. Tactical Ops is een mod voor Unreal Tournament (beschouw het als de minder bekende Counter-Strike) en was de eerste game die ik online met vrienden speelde. De muziek blijft even mysterieus en is de perfecte achtergrond bij het aanhalen van leuke herinneringen. Lange nachten met de gekste wars of iemand die na een nacht feesten thuiskomt en toch nog wil meespelen, om dan op Teamspeak te beweren dat hij de beste is. Tactical Ops is gewoon 1337. 

2. Uncharted 3: Drake's Deception

Deze game was een echte 'eye opener'. Ik bestelde de game zonder de eerste twee ooit gespeeld te hebben, maar heb al uren plezier aan dit spel gehad. De muziek past perfect bij de game omdat het de bombastische sfeer en unieke sfeer ervan omhelst. Het gevoel dat ik had bij het besturen van Drake komt opnieuw tevoorschijn bij dit prachtig stuk muziek.

Tactical Ops: Assault on Terror screenshot Uncharted 3: Drake's Deception screenshot

1. Mafia 2

We kennen allemaal de onovertroffen filmreeks The Godfather. Goede films brengen vaak games met zich mee, al is dat met wisselend succes. Gelukkig is er een andere game die wél heel vlot speelde: Mafia. De twee games konden mij bekoren door hun interessante verhaallijn, vlotte gameplay en boeiende activiteiten. Ik heb de game al een tijd uitgespeeld, maar als ik mijn ogen sluit en dit nummer laat spelen kan ik alle beelden opnieuw afspelen. Een heerlijke brok muziek, dat ik nog vaak door de luidsprekers laat knallen.

Deuces22


3. Diablo 2

De instant trip down memory lane zorgt soms nog steeds voor kippenvel. Door de melodie af en toe te horen, waan ik me meteen terug in mijn studententijd, waar ik genoeg uren verspilde aan Diablo 2 die eigenlijk richting studies moesten gaan. De volledige soundtrack van Diablo 2 staat geregeld nog op als ik me moet concentreren op mijn werk. 

2. Double Dragon

Een klassieker die veel mensen meteen gaan herkennen. Het melodietje uit mijn jeugdjaren heeft mijn moeder geregeld op de heupen gewerkt, maar het blijft makkelijk plakken net als de Mario- en Tetrisdeuntjes.

Diablo II screenshot 

1. Doom 3

Hoewel Doom 3 mijn persoonlijke verwachtingen niet inloste, was de main theme van de game oorverdovend goed. Ik kan alle genres muziek appreciëren, maar daardoor diep ik geen enkel genre ook volledig uit. Chris Vrenna, ex-drummer van Nine Inch Nails, heeft hier een ongelooflijk goed nummer neergezet dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds beluister.

DOOM 3 Menu Theme by ID Software on Grooveshark
 
 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.