4gamers.be

De crew kiest: favoriete soundtracks

Door GuerrillaDawg, 21-01-2012 13:04

Stinoww


3Peter Jackson's King Kong The Game - Fury

King Kong The Game was – voor de pc en consoles althans - een dijk van een spel. Het bewees eigenhandig dat games gebaseerd op films niet per definitie slecht hoeven te zijn. Ook de fantastische muziek- en geluidseffecten droegen een groot deel bij aan deze mening. Fury is maar één van de vele liedjes, speciaal gecomponeerd voor dit spel. Speel King Kong zonder het geluid aan en je mist een heel stuk deel van de game. Wanneer je achterna gezeten wordt door een gigantische Rex, krijg je sowieso klamme handjes. Als ondertussen ook Fury door de boxen speelt, begin je gegarandeerd te zweten als een rund. 

2. Call of Duty 4: Modern Warfare

Ondanks de talrijke hedendaagse discussies over de kwaliteit en het succes van de franchise en de verschillende klachten over een gebrek aan vernieuwing, weet ik één ding: ik heb mij in der tijd erg geamuseerd met het eerste deel uit de Modern Warfare-reeks. Zo'n kaskraker van een game behoort natuurlijk een al even fantastische main theme te bevatten. En die is dan ook aanwezig: een beetje kort, maar krachtig. Meer hoeft dat niet te zijn. Daarnaast roept het eveneens de herinnering aan uren - of zeg maar gerust dagen - online schietplezier op. Tijdens het luisteren schieten me quotes als ‘‘What the hell kind of name is Soap?’’ spontaan te binnen en achteraf heb ik zin om telkens ‘‘Let’s do this!’’ te roepen bij de start van om het even wat.

Peter Jackson's King Kong screenshot Call of Duty 4: Modern Warfare screenshot

1. Rayman 2

Rayman 2 wordt tot op de dag van vandaag nog altijd als één van de beste platformgames beschouwt. Dit komt door zijn uitstekende gameplay en spelopbouw, maar ook de aanwezige muziek zorgt ervoor dat je jezelf snel verliest in de wondere wereld van de arm- en beenloze held. Vooral tijdens het luisteren naar dit vrolijk muziekstukje verschijnt er telkens een brede glimlach op mijn gezicht en doet het me nostalgisch terugdenken aan uren klim- en springplezier.

Spastikelastik


3. Killer Instinct

Mijn top 3 bestaat uit niets anders dan jeugdsentiment. De soundtracks of themes van elk van deze games zijn bij mij blijven steken om de poepsimpele reden dat ik ze ontelbare keren heb gehoord. Killer Instinct speelde ik destijds in lunaparken (spreekt men eigenlijk nog over 'lunaparken') en deze game heeft samen met Mortal Kombat het toen nog zeer plastische tienerbrein van deze jongen gevormd.

2. Super Mario Land

Een game die ik echt heb rotgespeeld is Super Mario Land op de Gameboy en deze maakte grote indruk op mijn kinderzieltje. Als zeer jonge gamer bak je er in het begin nog niet al te veel van, waardoor je ontelbare keren die eerste levels moet doorploegen. Je wordt dus eigenlijk gebrainwasht (op een goede manier) en in mijn geval ging dit zo ver dat ik midden in de nacht en badend in het zweet wakker werd met thema van Super Mario Land in mijn hoofd. Freaky stuff, ik weet het, maar het is de waarheid. 

 

1. Duke Nukem 3D en Quake II

Als bijna-jongvolwassene moet alles wat cooler en stoerder zijn en in 1996-1997 kon je gewoonweg niet cooler zijn dan dat je als gamer Duke Nukem 3D of Quake II in je bezit had. Beide soundtracks hadden een grote metal-feel en sloten naadloos aan bij de inhoud van de games, maar deze van Quake II doet me net dat ene traantje meer wegpinken.

Ten slotte graag nog een eervolle vermelding voor de volledige Tetris soundtrack, een reeks tunes die zonder twijfel een hele generatie aan gamers heeft beïnvloed.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.