4gamers.be

The Darkness II

Door GuerrillaDawg, 07-02-2012 14:00

Met vier in bed

Wanneer Jackie's verhaal afgerond is, valt er nog een compleet extra hoofdstuk te verkennen in de Vendettas co-op modus, die een achtergrond vormt voor het hoofdverhaal. Hier leren we vier personages kennen: de Schotse Jimmy Wilson, de Israëlische Shoshanna, Inugami de samurai en tenslotte JP Dumond, de Afro-Amerikaanse Witch Doctor. Elk karakter is uniek op zijn eigen manier met verschillende talent trees en wapens. Zo heeft Inugami een katana waarmee hij vijanden in plakjes snijdt op een manier waar zelfs Raiden jaloers van wordt. Ook speel je doorheen de levels conversaties vrij die je wat achtergrondinformatie geven, bijvoorbeeld over de oorsprong van Inugami's katana. Deze modus zal je zo'n twee uur bezighouden, maar die duur mag je verviervoudigen als je elk karakter wil uitproberen. Ook kan je de modus perfect op je eentje spelen, maar uiteraard is het een stuk leuker als je samen met een of meerdere vrienden vijanden kan uitroeien en elkaar kan aanvullen qua special moves. Een erg geslaagde multiplayer-modus.

Komt zo uit een comic

De ontwikkelaar heeft duidelijk een gewaagde beslissing gemaakt met de grafische kant. Fans van de eerste Darkness-game die opnieuw hoopten op diezelfde sombere grafische stijl zullen namelijk iets anders voorgeschoteld krijgen. The Darkness 2 is op zijn minst gezegd een pak kleurrijker dan zijn voorganger. Het is alsof de graphics zo uit een comic-boekje komen. De subtiele cel-shaded comic-stijl komt niet in elke game tot zijn recht, maar in dit spel werkt het gewoon. The Darkness II ziet er erg goed uit en het schept een sfeer die perfect bij het verhaal past, al moet wel gezegd dat de graphics desondanks allerminst grensverleggend zijn. De grafische stijl lijkt dan ook voor een stuk bedoeld om te verbergen dat sommige textures en character models al wat verouderd zijn, al hoor je ons hier niet echt over klagen. Dankzij de cel-shaded graphics loopt het spel immers ook erg soepel, wat nodig is als er zoveel tegelijk op het scherm gebeurt. Ook op vlak van geluid zit alles goed en valt er weinig op te merken. Mike Patton verzorgt opnieuw de stem van The Darkness en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Conclusie

De eerste Darkness-game werd ietwat ondergewaardeerd en had vooral veel potentieel naar de toekomst toe. Nu, zo'n vijf jaar later, krijgen we eindelijk die sequel voorgeschoteld die het verhaal verder zet en dat potentieel voor een groot stuk realiseert. Ondanks de mindere boss fights, de korte speelduur en het wat vlakke verloop weet The Darkness II zijn voorganger makkelijk te overtreffen en een erg aangename ervaring te brengen. Het vechtsysteem heb je snel onder de knie en is bevredigend gruwelijk, de co-op is goed uitgewerkt en het totaalpakket voelt gewoonweg goed aan, niet in het minst door het goede scenario. Er is zeker nog ruimte voor verbetering, maar met The Darkness II begint 2012 alvast goed.

Positief

  • Verslavend combat-systeem met upgrades
  • Jackie's verhaal
  • Co-op goed uitgewerkt
Score
82/100

Negatief

  • Boss fights kunnen beter
  • Singleplayer wat kort
Grafisch
85%
Geluid
86%
Fun
82%
Gameplay
83%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.