4gamers.be

"Geen tweedehands op Xbox 720? Slechte zaak"

Door papfles, 08-02-2012 00:15, bron: eurogamer

Er is heel wat te doen rond een mogelijke feature van de Xbox 720. Blijkbaar zou het toestel in staat zijn om tweedehandse games te weigeren, waardoor die markt zou instorten en gamers bijna niks anders kunnen doen dan hun exemplaren nieuw te kopen. Volgens een werknemer van Volition (Saints Row: The Third) is dit een fantastische zaak, al waren jullie het daar niet mee eens.

Ook CD Projekt Red, makers van The Witcher 2: Assassins of Kings, vindt het niet meteen een goede zet als het ingevoerd zou worden. "We verliezen geen geld door piraten, maar omdat mensen beslissen ons spel niet te kopen. We moeten meer moeite steken in het verbeteren en opwaarderen van onze producten om zo mensen te overtuigen om het te kopen. [...] We willen rechtvaardig behandeld worden. De meeste hardcore of hardwaregerichte oplossingen zijn goed op korte termijn, maar een goede relatie met de spelers - de klant - kan dit veranderen. Dat is de betere manier, vinden wij," zegt Adam Badowski.

Volgens Platkow-Gileski van CD Projekt Red zou dit systeem, als het ingevoerd wordt, wel eens heel nadelig kunnen zijn. Het neemt volgens hem immers de vrije wil van de gebruiker weg. "Onze spelers maken hun eigen keuzes. Ze blijven bij ons omdat ons product dat waard is volgens hen en dat ze het willen bijhouden, ook al hebben ze het 2 of 3 keer uitgespeeld. Dat doen ze uit vrije wil en als we dat wegnemen is dat misschien wel goed voor de zakelijke kant, maar als ik verplicht werd om het bij te houden, is dat tegen mijn vrije wil. [...] We willen zoveel mogelijk doen voor onze spelers en we willen niemand dwingen. Het is zoals de keuze om zonder DRM te zitten. We geven de spelers de vrijheid en we geloven dat ze bij ons zullen blijven."

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.