4gamers.be

Blizzard wil Valve-registratie DOTA 2 verhinderen

Door papfles, 10-02-2012 09:54, bron: ttabvue

Er was eerder al wat te doen rond de term DOTA 2. Het oorspronkelijke spel was immers een afgeleide van een Blizzard-game, Warcraft III, en Blizzard vindt dat de term eigenlijk van de community is en niet mag worden opgeëist door Valve.

Om die stelling nu kracht bij te zetten, heeft Blizzard klacht neergelegd bij US Patent and Trademark Office’s Trial and Appeal Board om te voorkomen dat Valve de term mag registreren en dus mag bezitten. Het stelt dat de term al meer dan 7 jaar door Blizzard en de fans gebruikt wordt, als licentie van Blizzard. Volgens het bedrijf wil dat zeggen dat men de term associeert met Blizzard en Warcraft III.

Valve daarentegen heeft nooit iets uitgebracht met de term DOTA en wil er nu - volgens Blizzard - van profiteren om 7 jaar goodwill van Blizzard te misbruiken om er zelf de vruchten van te plukken. "Als de registratie goedgekeurd wordt, zal het niet enkel Blizzard schaden, maar ook vele Blizzard-fans die jaren met Blizzard en diens producten hebben gewerkt. Men zou de illusie kunnen wekken dat Blizzard iets te maken heeft met de producten van Valve of dat Blizzard ze goedkeurt of dat ze enige mate te maken hebben met Warcraft III."

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.