4gamers.be

Crysis 3 onthuld: beelden, verhaal, pre-orders, boxart

Door papfles, 16-04-2012 17:09

Update

Crysis 3 is intussen op en top officieel bevestigd, inclusief een eerste reeks officiële screenshots (zie onderaan). Een onthullingstrailer blijft voorlopig wel uit, maar een officieel persbericht geeft wat meer informatie over het verhaal en ook de pre-order mogelijkheden zijn al uit de doeken gedaan, evenals de Amerikaanse boxarts.

Verhaal en setting (spoilers)

In Crysis 3 kruipen spelers in de huid van Prophet die terugkeert naar New York om er vervolgens vast te stellen dat de stad ingekapseld is in een Nanodome, gecreëerd door de corrupte Cell Corporation. De New York City Liberty Dome is een "urban rainforest"  waar grote bomen, moerasgebieden en wilde rivieren hun thuis hebben. Binnen de Liberty Dome bevinden zich zeven aparte en verraderlijke gebieden, die bekend komen te staan als de "Seven Wonders". Deze gevaarlijke nieuwe wereld vraagt geavanceerde wapens en tactieken. Prophet zal gebruik maken van een dodelijke boog, een verbeterd Nanosuit en verwoestende alien-technologie om zo de dodelijkste jager op de planeet te worden.

De game speelt zich af in 2047 en Prophet is uit op wraak nadat hij de waarheid heeft ontdekt achter de motieven van de Cell Corporation om de Nanodomes te bouwen. De burgers kregen te horen dat de reusachtige bouwwerken werden opgetrokken om de bevolking te beschermen en om de grootsteden te zuiveren van de restanten van de Ceph-troepen. In werkelijkheid echter zijn de Nanodomes een dekmantel voor de poging van Cell om land en technologie in handen te krijgen om zo tot wereldoverheersing te komen. Achter elke hoek schuilen buitenaardse en menselijke tegenstanders, maar niemand is veilig voor de wraak van Prophet. Iedereen is een doelwit, of anders gezegd: iedereen is een prooi.

Pre-orders

Wie volledig voorbereid aan Crysis 3 wil beginnen, kan de Crysis 3 Hunter Edition bestellen. Deze kost 59,99 dollar en geeft je in de multiplayer vervroegde toegang tot de boog en de bijhorende attachments. Ook krijg je de beschikking over de Hunter Nanosuit-module die extra kracht en functionaliteit biedt. Verder krijgen pre-orders een XP-boost tot level 5, een unieke skin voor de boog en drie exclusieve dog tags om "in stijl te jagen".

Bepaalde retailers geven voorts extra multiplayer packs bij pre-orders:

Stalker Pack: vervroegde toegang tot de dodelijke, semi-auto Jackal shotgun. Deze krachtige, close-range shotgun komt met een unieke silencer, een custom skin en twee exclusieve in-game dog tags.

Overkill Pack: vervroegde toegang tot het Typhoon assault-wapen en de bijhorende skin. Dit wapen spuwt 500 kogels per seconde uit en komt met twee exclusieve in-game dog tags.

Predator Pack: vervroegde toegang tot de Feline SMG en een exclusieve camo. Met een hoge rate of fire en een magazine van 60 kogels is dit wapen effectief en dodelijk van op korte afstand.

Origineel (16/04/2012, 14u26)

Er wordt de voorbije dagen al wat gezegd en geschreven over Crysis 3, waaronder een afbeelding, en vandaag zal er nog meer informatie over worden vrijgegeven, met de eerste trailer. Wat we nu wel al met zekerheid kunnen zeggen, is dat het spel begin 2013 (in de lente) zal verschijnen, iets wat eerder ook al onofficieel werd gezegd. EA omschrijft het als de "eerste blockbuster shooter van 2013".

Dat is dus meteen de tweede grote release die we al begin 2013 mogen noteren, samen met Lost Planet 3, dat recentelijk ook werd aangekondigd. Cevat Yerli zegt zelf dat er "7 unieke thema's" (weergegeven in de 7 districten in het spel, bijgenaamd "The Seven Wonders") zullen worden weergegeven met de nieuwste CryENGINE-technologie.

Ondertussen zijn er ook een pak afbeeldingen gelekt van Crysis 3 en dus kunnen we jullie die ook aanbieden. Verder wordt de informatie bevestigd die Jay voor jullie al bijeen had geraapt in zijn Crysis 3-post. Er zal dus een Premium en een Hunter Edition zijn en we mogen New York als onze persoonlijke jungle beschouwen.

Crysis 3 screenshots

Crysis 3 screenshot

Crysis 3 screenshot

Crysis 3 screenshot

Crysis 3 screenshot

Crysis 3 screenshot

Crysis 3 screenshot

Crysis 3 screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.