4gamers.be

Bungie-franchise begint in 2013

Door Jay, 22-05-2012 04:17, bron: documents

De LA Times heeft het volledige contract gepubliceerd dat Bungie en Activision in 2010 ondertekenden. Het document van 27 pagina's werpt een interessant licht op de plannen die de twee hebben of hadden, aangezien het mogelijk is dat de inhoud van het contract intussen al aangepast is.

Het contract vermeldt dat het de bedoeling is dat Bungie vier games gaat maken voor Activision, meer bepaald een reeks van action shooters. De eerste game zou aan het einde van 2013 verschijnen en luisteren naar de codenaam Destiny. Die naam werd in februari 2011 al naar buiten gebracht via een ex-werknemer van Bungie, samen met de info dat het om een MMOFPS zou gaan. Later dook de naam nog enkele keren op.

Verder vermeldt het contract dat na de release van de eerste game om de twee jaar een nieuwe game zou volgen, terwijl tussenin om het jaar een expansion pack gepland staat onder de codenaam Comet. Op die manier heeft Bungie elk jaar een grote release beet. Of alle games van Bungie voor Activision binnen eenzelfde reeks vallen, is niet duidelijk, maar de ex-werknemer sprak in 2011 van een "World of Warcraft in de ruimte", wat een geheel van titels suggereert. Het contract maakt voorts melding van een franchise.

Verder staan er nog enkele interessante zaken in het contract. Zo zou de eerste game exclusief voor de console van Microsoft verschijnen, hetzij de Xbox 360 hetzij diens opvolger. Later zou de franchise uitbreiden naar pc en PlayStation. Indien Destiny er in zou slagen om een gemiddelde score van 90% te behalen, dan zou Bungie een bonus van 2,5 miljoen dollar in de wacht slepen. Echt uitzonderlijk is een dergelijke bonus niet, maar het bedrag van de bonus behoort wel tot de hoogste die bekend zijn.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.