4gamers.be

Sony vindt nieuwe IP's een noodzaak

Door Jay, 20-06-2012 15:28, bron: mcvuk

Nieuwe franchises hebben het vaak moeilijk om van de grond te komen en dus investeert een hoop uitgevers liever in sequels, terwijl nieuwe IP's vaak pas aan het begin van een nieuwe consolecyclus geïntroduceerd worden. Dat is een visie die Sony niet deelt. Tijdens een interview liet Andrew House, president van Sony Computer Entertainment, immers verstaan dat voor Sony de ontwikkeling van nieuwe IP's een absolute noodzaak is. Hij vindt voorts dat een consolefabrikant het vertrouwen moet hebben om zelfs zes jaar in de levenscyclus nog nieuwe IP's uit te brengen, niet alleen om de hardware tot het uiterste te drijven, maar ook om te tonen dat er een publiek is dat zit te wachten op nieuwe franchises.

Tijdens E3 onthulde Sony Beyond: Two Souls en kregen we ook de eerste gameplay van The Last of Us te zien. De twee nieuwe IP's verschijnen in de loop van 2013 en zullen vermoedelijk tot de laatste grote toppers van de PS3 behoren.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.