4gamers.be

Sleeping Dogs

Door YoniVL, 15-08-2012 00:08

De wereld van de triades is zeer spannend te noemen en dus is het niet verwonderlijk dat er al eens een game verschijnt die draait rond de maffia van het Oosten. Daarin speel je meestal een politieagent die het hele zaakje moet opdoeken of een lid van een bende die alleen maar uit is op het verkrijgen van meer macht voor zichzelf of zijn triade. Slechts zelden speel je iemand die zich tussen twee vuren bevindt. In Sleeping Dogs ga je echter aan de slag als iemand die steeds balanceert op de fijne lijn tussen undercover agent en volwaardig lid van de triades.

[Getest op PS3]

Wei Shen is een agent die jaren geleden met zijn moeder en zus verhuisde naar San Francisco om weg te geraken van het geweld en de problemen van de triades. Daar komt hij terecht bij de politie en al snel staat hij bekend als een uitstekende undercover agent. Jaren later is hij terug in Hong Kong om te infiltreren in het milieu waarvoor hij eerder was gevlucht. Hij krijgt de opdracht om zich te begeven in de kringen van de Sun On Yee, een van de meest gevreesde en sterkste bendes in Hong Kong. De bedoeling is om het hele netwerk van binnenuit neer te halen om zo opnieuw rust te creëren op de straten van Hong Kong. Het grootste gevaar bij zo’n operatie is natuurlijk dat je gehecht geraakt aan de mensen waarmee je moet samenleven. Al snel rijzen er dan ook twijfels over zijn loyauteit bij de oversten van Wei. Ook Wei begint zich vragen te stellen over wie hij wel en niet kan vertrouwen, zowel binnen de politie als binnen de triades.

Sleeping Dogs screenshot Sleeping Dogs screenshot

Het verhaal van Sleeping Dogs is niet bepaald inventief te noemen, maar dat maakt het zeker geen flutverhaaltje. Wei Shen is een geloofwaardig personage en voor een groot stuk is het verhaal mooi in elkaar gestoken. Alleen hadden we soms het gevoel dat ze nogal gehaast te werk gingen. De plot moet duidelijk vooruit gaan en dus zijn er personages die plots kort hun opwachting maken, even heel belangrijk zijn en dan voor lange tijd verdwijnen of gewoon nooit meer verschijnen. Het verhaal zal je dan ook maar een tiental uurtjes bezighouden. Soms hadden we het gevoel dat ze ofwel stukken van het verhaal hebben moeten wegnemen om ruimte te maken voor de interessante personages of dat ze het verhaal gewoon meer uitgebreid hadden kunnen vertellen.

Nu moeten we wel zeggen dat de goede stukken echt goed zijn. Vooral het begin, wanneer Wei zich moet bewijzen voor Winston, een Red Pole (soort ploegbaas) van de Sun On Yee, is heel intrigerend. Daar zie je hoe hij vrienden maakt, terwijl hij weet dat hij ze uiteindelijk allemaal zal moeten verraden. Ook het laatste stuk van het verhaal, wanneer alles uit de hand loopt en Wei moet vechten voor zijn leven, zijn vrienden en alles waar hij in gelooft, wordt op een filmisch zeer mooie manier gebracht.

Sleeping Dogs screenshot Sleeping Dogs screenshot

Naast de hoofdmoot kan je in Sleeping Dogs trouwens nog heel wat zijmissies uitvoeren. Er zijn straatraces, vriendendiensten, missies voor de Sun On Yee of voor de politie en nog een flinke hoop collectibles. Een paar keer kan je zelfs op date gaan met vrij aantrekkelijke dames. Spijtig genoeg zie je die later nooit meer terug. Wei is blijkbaar meer het type voor een snelle wip dan een lange relatie. Speel je enkel het hoofdverhaal dan kan je in een dikke tien uur al rond zijn. Ga je echter helemaal op in de spelwereld, dan zal de lengte van Sleeping Dogs rond de 25 uren zitten. Niet bijzonder lang, zeker voor een game met een open wereld, maar het zorgt er voor dat al de zijmissies niet te snel gaan vervelen, aangezien je niet 1000 keer dezelfde moet doen. Al is er hier en daar natuurlijk wel sprake van herhaling.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.