4gamers.be

Politie: "Gamegeweld zorgt voor stijging misdaad"

Door papfles, 06-08-2012 10:20, bron: dailytelegraph

Een Australische politiecommissaris heeft de conclusie getrokken dat de stijging in misdrijven met een mes te wijten is aan het geweld dat we in games vinden. De reden is dat kinderen "virtuele misdaden" mogen plegen in games en dat ze beloond worden voor gewelddadig gedrag in games.

Andrew Scipione, commissaris voor New South Wales, zei: "Hoe kan het je niet beïnvloeden als je als opgroeiende jongere te maken krijgt met een cultuur waarin geweld bijna wordt geprezen, waar je virtuele misdaden dagelijks uitvoert, iets wat vele jongeren uren aan een stuk doen? Je krijgt beloningen voor moorden, verkrachtingen, diefstal en roekeloos rijden. Het gaat de meerderheid niet beïnvloeden, maar het gaat er wel een paar beïnvloeden en wat krijg je dan? Een potentieel labiele jongeling met toegang tot wapens zoals messen en die goed is met zijn vuisten, die kan nu overal in Australië dat virtuele leventje in het echt gaan uitvoeren. Dat is zorgwekkend." Hij haalt daarbij voorbeelden aan van kinderen van 13 à 14 jaar die dronken over straat lopen en tegen de hele wereld willen vechten, waarbij de ouders zich niet bekommeren om de kinderen.

Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.