4gamers.be

Psychologe wijst op verantwoordelijkheid ouders

Door Jay, 06-08-2012 14:04, bron: vg247

In het Verenigd Koninkrijk gebruikte men voor games tot voor kort nog ratings van het British Board of Film Classification, maar inmiddels is men officieel overgeschakeld naar het PEGI-systeem dat ook wij kennen. Naar aanleiding van die overschakeling interviewde de krant Metro de bekende psychologe Tanya Byron, schrijfster van de Byron Review. Deze studie onderzocht hoe kinderen beïnvloed worden door gaming en internet en speelde een belangrijke rol bij de implementatie van PEGI. Tijdens het interview vertelde ze dat de game-industrie weinig te verwijten valt, en dat de verantwoordelijk nu betreffende de games die kinderen spelen vooral bij de ouders ligt.

Byron wijst erop dat de game-industrie tegenwoordig op en top transparant is en dat er overal waar mogelijk informatie wordt gegeven over de leeftijdscategorie waarvoor een game wel of niet geschikt is. Volgens haar is de game-industrie dan ook niet de grote boze wolf die sommigen ervan willen maken en die alleen maar uit is op het geld van minderjarigen door hen gewelddadige games te verkopen. "De industrie is altijd erg duidelijk tegen me geweest, op een heel oprechte wijze, dat volwassen content gemaakt is voor volwassenen, niet voor kinderen," klinkt het.

Omdat de industrie wat ratings betreft nu zo duidelijk geregeld is, komt de verantwoordelijkheid volgens Byron bij de ouders te liggen. "Nu gaat het fundamenteel om het opvoeden en versterken van ouders omdat het daar is dat de regulering echt ligt wat betreft kinderen en gaming," besluit ze.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2018 door 4Entertainment bvba.