4gamers.be

[GC] ZEN Studios

Door Goofus, 27-08-2012 00:01

ZEN Studios laat in zijn kaarten kijken op Gamescom

 

ZEN Studios is voor consolegamers ondertussen al lang een bekende ontwikkelaar, vooral dankzij haar enorm succesvolle pinballfranchises. Pinball FX 2 prijkt nog altijd bovenaan de verkoopslijsten van XBLA en ook ZEN Pinball en Marvel Pinball zijn stevige hits op PSN. Op Gamescom deden de jongens van ZEN Studios ons niet alleen hun verdere flipperplannen uit de doeken, maar konden we ook al even hands-on gaan met de andere projecten die ze op stapel hebben staan, namelijk KickBeat voor PS Vita en CastleStorm voor XBLA.

Dankzij het succes van haar pinballfranchises heeft ZEN immers genoeg financiële armslag gekregen om met meerdere teams tegelijkertijd aan diverse projecten te werken. We werden verzekerd dat ze nog lang niet uitgekeken zijn op het maken van nieuwe flippertafels, maar dat het anderzijds wel aangenaam is om, nog steeds als zelfstandige ontwikkelaar, ook op andere vlakken hun creatieve ei te kunnen leggen.

ZEN en pinball (alle platformen)


First things first natuurlijk, want ZEN Studios staat nog altijd vooral bekend voor de sterke pinballtafels van eigen makelij, al dan niet gesteund door een bekende licentie. ZEN wil nog steeds graag op elk platform aanwezig zijn met haar titels, wat op dit moment al aardig aan het lukken is. Met games op Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo 3DS, Android en iOS had de ontwikkelaar al zo goed als alles afgevinkt, en de release van ZEN Pinball 2 voor PlayStation Vita op 7 september vult een van de weinige gaten op.

Marvel Pinball screenshot Marvel Pinball screenshot

De spirituele opvolger voor ZEN Pinball zal tegelijkertijd ook voor PlayStation 3 verschijnen en volledig cross-platform zijn. De pinballengine krijgt meteen alle laatste ZEN-snufjes mee en er zullen bij launch meteen tientallen tafels beschikbaar zijn, waaronder ook een nieuwe tafel waarvan alleen nog maar verklapt is dat het thema aansluit bij een mega-franchise van PopCap. De naam van de tafel wordt op 31 augustus officieel bekendgemaakt en ZEN heeft ook nog verdere aankondigingen in de pijplijn zitten over een nieuwe franchise die vanaf 2013 naast Marvel als inspiratiebron zal gebruikt worden voor de ontwikkeling van tafels voor alle platformen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.