4gamers.be

Chinese gamer woont al twee maanden in internetcafé

Door Jay, 01-10-2012 17:34, bron: kotaku

Op enkele Chinese fora dook de afgelopen weken het verhaal op van een man die al twee maanden in een internetcafé zou wonen. Aanvankelijk werd er niet veel aandacht aan besteed, tot het Chinese Tencent een journalist ter plaatse stuurde om het verhaal te verifiëren. Zo bleek dat de 23-jarige Wang inderdaad al twee maanden in een internetcafé in Wuchang (Hubei-provincie, China) woonde. Reden? Hij is aan het "trainen voor goud".

Een geurtje

Tencent kwam erachter dat de 23-jarige Wang al twee maanden aan pc nummer 76 zit. Hij eet, slaapt en leeft in het café. Gedurende zijn verblijf heeft hij nog geen enkele keer andere kleren aangetrokken en ook een douche is er nog niet van gekomen. Het gevolg is een stevig geurtje dat mensen rondom hem afschrikt.

Gold farmer

Hoewel Wang zelf aangeeft dat hij gewoon goud wil verzamelen (overigens in een niet nader genoemde game), lijkt het er toch sterk op dat het om een rasechte gold farmer gaat. Dergelijke gold farmers, die je in het Oosten vaak in grote aantallen en georganiseerd terugvindt, gaan in games, veelal MMO's, op zoek naar goud en waardevolle voorwerpen om ze vervolgens voor echt geld te verkopen aan iets luiere maar wel kapitaalkrachtige gamers.

"Ga weg"

De eigenaar van het internetcafé heeft al geprobeerd om Wang ervan te overtuigen op zijn minst een pauze te nemen, maar de jongeman weet blijkbaar van geen wijken. Hij betaalt trouwens ook netjes, dus kan men hem moeilijk verplichten weg te gaan. Het is niet zeker of Wang momenteel nog steeds in het internetcafé woont, maar sommige getuigen melden alleszins van wel. Toen de journalist van Tencent hem vroeg of hij zich geen zorgen maakte over zijn gezondheid of de stank waarmee hij andere mensen hinderde, antwoordde Wang "Ik ken jou niet. Ga weg."

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.