4gamers.be

PROG4MER League: League of Legendsfinale - een voorbeschouwing

Door papfles, 16-11-2012 17:30, bron: 4gamers

Gisteren konden we jullie al een kleine blik gunnen op wat er dit weekend staat te gebeuren in de PROG4MER League wat Starcraft II betreft. Naast deze finale, met een prijzenpot van 2000 euro, is er nog een iets grotere prijzenpot te vergaren met League of Legends. Ook voor dit spel is er een finale gepland dit weekend en in totaal kan de top 4 een mooie 4000 euro winnen. Slechts 4 teams maken nog kans op de hoofdprijs van 2200 euro in een toernooi dat je zowel in levende lijve (in de Gamebox in het Kavka-jongerencentrum aan de Oudaan te Antwerpen) als online, hier op 4Gamers, kan volgen.

 

De weg naar de finale
 

Net zoals in andere competities zijn het niet zomaar de favorieten die naar de volgende ronde mogen en dus moest iedereen het tegen elkaar opnemen, waarbij iedereen 2 keer tegen elkaar moest spelen in 1 wedstrijdje. Daardoor konden er dus ook gelijke spelen voorkomen en net zoals in het voetbal is een overwinning 3 punten waard, een gelijkspel 1 en een nederlaag uiteraard 0. Vooraf weren LowLandLions, Avenue en Ng-Gamer getipt als favorieten, net zoals AT Gaming. Die laatste wist zich echter niet te kwalificeren, waardoor Regez Gaming zelfs met een 2e plek de finales wist in te gaan.

Deze 4 teams mogen het deze zondag, vanaf ongeveer 12u 's middags tegen elkaar opnemen en zoals je bovenaan al kon lezen, kan je het live gaan meemaken in hartje Antwerpen of je blijft gewoon rustig achter je pc zitten en surft naar 4Gamers, waar je de streams gewoon op de voorpagina kan vinden.

Interview YoungBuck (NG-Gamer)


Kan je even uitleggen wie je precies bent en welke positie je speelt binnen het team?

YoungBuck: Ik ben Joey ''YoungBuck'' Steltenpool en ik speel in de toplane voor Team NG-Gamer.

Waarom heb je voor die positie gekozen en niet voor een van de overige rollen binnen het team?

YoungBuck: Alhoewel ik vrijwel iedere rol heb gespeeld ben ik in het begin van seizoen 2 Renekton gaan beheersen en sindsdien is de toplane mijn grote liefde geworden. [Renekton is een champion die vast in de toplane staat, nvdr.]

Hoe veel uur train jij/trainen jullie per dag of week?

YoungBuck: Ik train ongeveer 8 uur per dag, maar helaas trainen we niet veel met het team omdat onze spelers verspreid zijn over grote Europese teams die ieder hun verplichtingen hebben.

Je hebt ongetwijfeld een geliefkoosde Hero om mee te spelen. Welke is die en waarom bevalt die jou net zo?

YoungBuck: Mijn favoriete champion is en blijft nog altijd Renekton. Zijn laning phase is ongelooflijk sterk en leuk vanwege zijn vele spellcombinaties die hij kan uitvoeren en de kunst om de tegenstander vaak een vals gevoel van veiligheid te geven.

Pas je je hero en tactiek aan naargelang de tegenstand? Ken je de tegenstand of heb je ettelijke van hun matches bekeken om in te spelen op hun spelstijl?

YoungBuck: We weten van ieder team wel het een en ander en zullen met name de picks & bans daarop aanpassen. Onze tactiek is om iedere wedstrijd veel druk te zetten op de lanes om daardoor plays te gaan forceren waar de tegenstander zich waarschijnlijk minder comfortabel bij voelt dan wij.

Hoe blijf je je opladen voor finales, zoals deze van PROG4MER?

YoungBuck: We begonnen aan het toernooi met de gedachte om iedereen te laten zien dat de Benelux wel degelijk een sterk team kan neerzetten en nu wij zo dichtbij zijn kijken wij er echt naar uit om de finales te spelen.

League of Legends is momenteel razend populair, maar DOTA 2 heeft ook heel wat potentieel. Zie je jezelf overschakelen naar DOTA 2 of is LoL voor jou de topkeuze?

YoungBuck: Ik heb het momenteel uitstekend naar mijn zin en met de grote veranderingen die gepland zijn voor seizoen 3 zal ik sowieso voorlopig nog wel even zoet zijn met League of Legends.

Als je je eigen vaardigheden zou moeten quoteren van 1 tot 10 (waarbij 10 absolute wereldtop is), hoeveel zou je jezelf dan geven?

YoungBuck: Het is lastig om mijn individuele vaardigheden een cijfer te geven aangezien het team vaak een groot deel uitmaakt van hoe een individu speelt, maar als ik een cijfer zou moeten geven hou ik het op een 8.

Bedankt voor dit interview, YoungBuck, en succes tijdens de wedstrijden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.