4gamers.be

Uitgevers zagen TimeSplitters 4 niet zitten na teleurstellende Haze

Door Jay, 25-11-2012 00:00, bron: nintendoeverything

Fans hopen nog steeds op TimeSplitters 4, maar of die game er ooit nog van gaat komen, dat is natuurlijk zeer de vraag. Buiten geruchten en de weinig concrete interesse van Crytek lijkt er niet veel schot in de zaak te komen, of het zou moeten zijn dat men de game achter de schermen in het geheim volop aan het ontwikkelen is. Dat het spel zich ooit effectief in een vroeg ontwikkelingsstadium heeft bevonden, is al even bekend, en dat is nu nog eens bevestigd door enkele ex-werknemers van Free Radical. Tijdens een interview gaven ze ook te kennen waarom de game er niet van is gekomen: een gebrek aan interesse van uitgevers.

Free Radical probeerde blijkbaar bij verschillende uitgevers om TimeSplitters 4 gerealiseerd te krijgen, maar geen enkele wilde investeren in de game. Bijna overal werden twee dezelfde redenen aangehaald. Zo verwees elke uitgever naar het belabberde Haze dat Free Radical net had uitgebracht, waardoor de vrees bestond dat men ook bij TimeSplitters 4 de bal mis zou slaan. Een tweede bezwaar om geld in TimeSplitters 4 te pompen was blijkbaar de moeilijkheid van de marketing. Het zou namelijk erg moeilijk zijn om een game met verschillende personages en verschillende omgevingen te promoten. "Ik weet niet hoe ik dat moet verkopen," vertelde nagenoeg elke marketingverantwoordelijke.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.