4gamers.be

4Gamers wenst jullie een gelukkig nieuwjaar

Door papfles, 01-01-2013 00:00

Jaar 2: we kunnen min of meer kruipen


Vorig jaar hebben we een iets uitgebreidere nieuwjaarspost gezet, om jullie eerst en vooral gelukkig nieuwjaar te wensen, maar ook om onze eigen goede voornemens met jullie te delen en zo het jaar op een positieve manier in te zetten. Vele wijze mannen hebben echter gezegd dat je naar het verleden moet kijken om de toekomst beter te kunnen aanpakken en dus doen we dat nu ook. Hier is onze eigen "State of the Union Address".

Four score and seven years ago.... zo zouden we kunnen beginnen, maar we gaan ons eigen belang niet overschatten en kijken dus gewoon even terug op het afgelopen jaar, waarbij we onze blik ook even een jaartje verder terugwerpen om zo de vergelijking te kunnen trekken. 4Gamers heeft recent 2 kaarsjes mogen uitblazen en de ontwikkeling van de website stemt ons in elk geval gelukkig. We zien geregeld nieuwe gezichten verschijnen, kunnen rekenen op een resem trouwe volgelingen (fly, my pretties, fly) en hebben wat zaken kunnen uitwerken.

Zo hebben we, met heel wat gezwoeg en gejammer, toch een nieuw design online gesmeten, iets waar nadien nog wel wat tijd is in gekropen om tal van zaken recht te trekken. De mannen die daarvoor - vooral mijn - klaagzangen hebben mogen aanhoren, om vervolgens vol goede moed te beginnen knutselen, verdienen dan ook een mooie pluim op hun hoed (of elders, als ze dat verkiezen). Toch ga ik op dat vlak ook mea culpa slaan als hoofdredacteur van deze site. Er zijn ook zaken gesneuveld of op inactief geplaatst omdat ze eigenlijk te gebrekkig waren. Zo blijft het community-deel een doorn in mijn oog, net zoals de ontbrekende zoekfunctie (Google is uw vriend op dit moment) en kleine mankementjes links en rechts. Mijn nederige excuses in elk geval op dat vlak voor de mogelijke ongemakken, glitches en foutmeldingen.

Verder gaand op 2011 kunnen we in 2012 trots zijn op onze verslaggeving van onder meer E3 en Gamescom (Jay en zijn meute hebben het hier prachtig gedaan terwijl YoniVL achter Jessica Nigri aan zat op E3 en vast zat in de lift op Gamescom). Ook qua berichten hebben we de lat weer een behoorlijk stuk hoger gelegd. Zo hadden we in 2011 9362 artikelen gepend, rekening houdend met het feit dat eSports en hardware nog op 4Gamers zelf werden gedaan. Ondanks de afsplitsing van deze 2 takken bleek het geen probleem te zijn om nog beter te doen, want met een gemiddelde van 25,6 berichten per dag zijn we in 2012 aan 9794 geraakt. Een "speekmedaille" voor alle crewleden die hebben geholpen om het in 2013 weer dat stukje moeilijker te maken om het afgelopen jaar te overtreffen.

Ook onze aanwezigheid op Gameland was weer vermakelijk en onze nieuwe initiatieven, zoals de Clash of the Franchises en onze unieke designacties, lijken wel op veel positieve input en reacties te kunnen rekenen. Vandaag beginnen we ook weer met een ander initiatief, voor het derde jaar op rij: de Digitale 100, dus hou je goedkeurende of afkeurende muisklikken maar klaar.

Wat brengt 2013?


In wezen zou je kunnen zeggen dat we gewoon de kinken uit de kabel kunnen werken van het huidige 4Gamers om zo eigenlijk 2013 rond te komen, maar om de een of andere reden lijken we steeds te denken dat we nog niet genoeg hooi op onze vork hebben genomen. We hebben dus nog wel een aantal zaken op het programma staan (begin maar te gokken), waarvan er een paar eigenlijk een "doel" waren in 2012, maar waarvoor we niet genoeg tijd hadden.

Los van deze oude doelen heeft het eindejaar ook heel wat inspiratie met zich meegebracht en borrelden er dus ook een paar nieuwe ideeën op. In 2012 is heel veel tijd gekropen in de opfrissing van het design, maar dit jaar zouden we echt voor nieuwe, terugkerende, verbeterde features willen gaan. Er zal ook wel wat vernieuwend gebeuren (Yoni met een roze broek misschien?), maar omdat we niet vooruit willen lopen op de zaken, gaan we nog even het achterste van onze tong niet laten zien.

Tenslotte maak ik er graag een (beginnende) traditie van om - net zoals vorig jaar - de gebruikers te bedanken in naam van de hele crew. Dankzij jullie kunnen wij hier elke dag reacties lezen, discussies volgen en plezier beleven. Als tweede deel van die traditie wil ik ook de crew zelf bedanken. Er wordt veel tijd en moeite gestoken in tal van zaken op 4Gamers en ondanks het feit dat Blame-me-Jay en MadCatz-YoniVL misschien wel de gekendere crewleden zijn, zit hier een prachtig team samen en die wil ik dan ook bedanken voor hun inspanningen.

Dank en dat 2013 op 4Gamers nog een pak beter mag worden. Als we alles kunnen verwezenlijken, dan zou dat geen probleem mogen zijn.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.