4gamers.be

PS4, PSN en Gaikai: gratis games testen, virtuele backward compatibility

Door Jay, 21-02-2013 09:37

PS4-gebruikers zullen kunnen genieten van een reeks services die worden aangeboden via het PlayStation Network, waaronder Music Unlimited, een cloud-based muziekservice met een subscriptiemodel, en Video Unlimited, een premium video service. Ook andere soorten content zullen via bepaalde distributieservices worden aangeboden. Verder wordt PSN gecombineerd met de Cloud-technologie van Gaikai, wat enkele nieuwigheden met zich meebrengt.

Games uitproberen

Het is de bedoeling van Sony om het mogelijk te maken voor gebruikers om games reeds te testen alvorens ze beslissen om het effectief te kopen. Een deel van de game zou dan via Gaikai gestreamed worden en je speelt dan de integrale versie van het spel gedurende een bepaalde periode. Niet langer wachten tot men beslist een (beperkte) demo van een spel uit te geven dus.

Backward compatibility

Verder is het een doel van Sony om via de Cloud-technologie van Gaikai een soort virtuele backward compatibility mogelijk te maken. In de Cloud zou dan een uitgebreide bibliotheek zitten van PlayStation-games die kunnen worden gespeeld. Dit is echter een visie voor op lange termijn en iets wat vermoedelijk nog niet ten volle aanwezig zal zijn vanaf de PS4-lancering.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.