4gamers.be

Avalanche: 'PS4 zal meeste pc's jarenlang aftroeven qua kracht'

Door papfles, 11-03-2013 09:57

Met de komst van de PlayStation 4 krijgen ontwikkelaars eindelijk meer kracht om mee te spelen. Het feit dat de PlayStation 4 8 GB RAM zal krijgen, is voor heel wat uitgevers en ontwikkelaars een gigantisch pluspunt. Bij Avalanche Studios is men zeer tevreden met wat Sony heeft getoond en men verwacht zelfs dat het toestel kan wedijveren met de meeste pc's.

Linus Blomberg, chief technical officer bij de makers van Just Cause, is tevreden dat men 8 GB RAM erin heeft gepropt, omdat "het betekent dat de PS4 de meeste pc's jarenlang zal aftroeven qua kracht". "De gedachtegang achter de architectuur is logisch qua prijs en qua warmteontwikkeling, maar het betekent ook dat Sony makkelijk verbeteringen kan toevoegen aan het systeem. Ik weet niet of dat hun plan is, maar het zou wel kunnen helpen om geen marktaandeel te verliezen naarmate de consolecyclus blijft duren." De uitspraken van Blomberg moeten wel gekaderd worden in de gedachtegang dat pc-gamers waarschijnlijk wel een krachtiger toestel hebben, terwijl ontwikkelaars wel rekening moeten houden met de hele waaier aan mogelijke pc-configuraties.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.