4gamers.be

4Gamers Quiz - test elke week je gamekennis en win

Door papfles, 09-04-2013 00:04

Af en toe proberen we hier wat extra’s te creëren en iets te maken waar de community iets leuks mee kan doen. We hebben nog wat liggen brainstormen de afgelopen weken en maanden en kwamen eigenlijk tot de conclusie dat een oud idee best wel eens mocht worden afgestoft en effectief mocht worden uitgevoerd. Dat is bij deze dan ook het geval.

4Gamers Quiz – powered by HP


We gaan vanaf vandaag elke week een quiz houden, waarbij je je gamekennis kan tonen en waarbij we dus eigenlijk kunnen uitvissen hoeveel je juist weet over de gamesindustrie. We hopen jullie hiermee wat leuks te kunnen aanbieden, iets waarmee je toch eens kan laten zien hoeveel kennis je hebt opgeslagen de afgelopen dagen, weken en maanden.

De vragen die we zullen stellen, gaan altijd over zaken die je op zijn minst voorbij hebt zien komen op 4Gamers. Als dat niet het geval is, zullen we je ook steeds voorbereiden met een filmpje, een afbeelding of wat uitleg (al dan niet aangevuld met een link om je te verdiepen in het onderwerp). De diepgang van de vragen is ook steeds afwisselend, dus als je eens een eenvoudige quiz hebt gehad, kan je nadien plots een kuitenbijter krijgen, dus voor ieder wat wils.

Als je dagdagelijks 4Gamers in de gaten houdt en je gamekennis dus op peil houdt, zouden de meeste quizzen voor jou geen enkel probleem mogen zijn. De doorwinterde 4Gamers-bezoeker heeft dus zeker een streepje voor. Wie dat niet is, tijd om je dagelijkse portie 4Gamers te vergroten, zoveel is duidelijk.

Hoe werkt het?


Wekelijks

Elke week krijgen we één quiz met 15 vragen. Aan het einde van de week zal er ook een winnaar gekozen worden voor de prijs die we elke week aan een quiz koppelen. Daarbij houden we rekening met het aantal juiste antwoorden en houden we op dit moment geen rekening met de snelheid waarin dat gebeurt.

PS: Ben je te laat met het invullen van een quiz, dan telt je score niet meer mee voor het eindklassement, maar dan kan je de quiz nog wel altijd invullen voor je plezier.

Na 5 maanden

Na 5 maanden, ofwel 20 quizzen, is het eerste seizoen gedaan en maak je kans op een gigantische prijs, zoals je hieronder kan zien. Daarvoor moet je wel elke quiz meedoen en zien dat je bovenaan prijkt qua juiste antwoorden. Staat er meer dan één iemand bovenaan, dan zal er een aparte actie voorzien worden om de uiteindelijke winnaar te bepalen en dat zullen we ten gepaste tijde ook bekendmaken.

De tijdsbepaling doet op dat moment nog niet ter zake, want het kan ook zijn dat we in de laatste quiz van de maand gewoon een extra vraag steken om onderscheid te creëren tussen mensen die dezelfde score hebben of dat we gewoon willekeurig kiezen tussen de toppers.

HP ENVY Phoenix h9-1419eb desktop pc - prijs eerste seizoen

Hoe blijf ik op de hoogte?


De quizzen krijgen uiteraard hun eigen onderdeel op de site, zoals je in het menu ziet. Daar kan je ook de overzichten bekijken, specifieke quizzen spelen en bekijken wat er allemaal aan het gebeuren is qua rangschikking. Wil je ook nog eens liggen gapen op de prachtige HP-prijs die in het verschiet ligt voor de seizoenswinnaar, dan kan dat hier ook.

Eenmaal de quiz gespeeld is, kan je bij "antwoorden" per quiz gaan zien wat de juiste antwoorden waren en of je zelf het juiste antwoord hebt gegeven.

Los daarvan zullen quizzen ook in de wedstrijdenmodule op de voorpagina verschijnen, zodat je nooit een quiz over het hoofd zult zien. Uiteraard zullen de quizzen ook gewoon in de nieuwsbrief verschijnen, dus al wie die volgt, is meteen perfect op de hoogte en zal wekelijks zijn portie quizkennis kunnen bijschaven.

Benieuwd?


Wil je toch wel eens zelf zien of je klaar bent voor het eerste quizseizoen? Dan kan je nu meedoen aan onze eerste quiz en meteen je eerste stappen zetten naar de hoofdprijs van het eerste seizoen, een HP ENVY Phoenix h9-1419eb desktop pc ter waarde van 2000 euro. Voor de eerste quiz hoef je enkel hieronder te duwen en dan kan je meteen meedoen voor de weekprijs: een Razer Hydra.

Klik hier om naar de quiz te gaan

 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.