4gamers.be

Deep Silver: "Beter dan EA's, Activisions en Ubisofts van de wereld"

Door papfles, 11-04-2013 10:29

Als we aan de grote uitgevers van de gamewereld moeten denken, zullen velen al snel met Activision, EA, Ubisoft, Sony, Microsoft, Nintendo en dergelijke op de proppen komen, maar er zijn natuurlijk nog tal van andere uitgevers, waaronder Deep Silver. Deze zal waarschijnlijk de meeste bekendheid genieten omwille van Dead Island en de recente aankopen bij THQ, in de vorm van Saints Row-ontwikkelaar Volition en de Metro-franchise.

Bij Deep Silver zijn ze in elk geval rotsvast overtuigd van hun strategie en hun aanpak en schatten ze zichzelf niet lager in dan andere uitgevers. "Wat ons onderscheidt van AAA-uitgevers is dat ik geen behoefte heb om een AAA-uitgever te zijn. Ik denk dat wij veel beter zijn dan de Activisions, EA's en Ubisofts van de wereld. Zij mogen misschien wel op 3 miljard dollar genoteerd staan, maar het verschil is dat wij winst maken. [...] Wil ik 500 mensen aannemen en een hoofdkwartier bouwen? Dat doen wij niet en het is ook niet wat we moeten doen. Ik ben ervan overtuigd dat we tegenwoordig geen gigantische organisatie nodig hebben en dat is wat zoveel uitgevers de das om doet. Eenmaal je geen enorme AAA-hit hebt, heb je zoveel kosten dat je ten onder gaat. Als die ene titel niet succesvol is, ga je snel een sequel uitbrengen in de hoop dat het dan wel lukt", laat Geoff Mulligan, COO van Deep Silver, weten. Een ander voordeel vindt hij dat Deep Silver geen verantwoording moet afleggen tegenover investeerders, waardoor het naar eigen zeggen ook veel sneller en wendbaarder is.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.