4gamers.be

Interview met Animal Crossing-bedenker Katsuya Eguchi

Door SpaGheTTi, 27-05-2013 08:45

Het is niet elke dag dat men aan je voorstelt om een perstrip te maken om een gameontwikkelaar te ontmoeten en interviewen. Laat staan dat deze ontwikkelaar dan ook nog eens bedenker is van een reeks games waar je met plezier al enorm veel tijd aan hebt besteed. We trokken naar Londen om enkele vragen en bedenkingen door de ontwikkelaars van "Animal Crossing" te laten beantwoorden. We kregen een interview met Katsuya Eguchi, bedenker van de reeks en producer van "Animal Crossing: New Leaf" en Aya Kyogoku, regisseuse van "New Leaf".

Katsuya Eguchi werkt sinds 1986 bij Nintendo en heeft sindsdien aan heel wat verschillende IP's gewerkt. Zo was hij game designer voor Super Mario World (SNES) en heeft hij nog meegewerkt aan StarFox (SNES; hier gekend als Star Wing), Wave Race 64, Wii Sports, Nintendo Land en meer. Mr Eguchi was tevens producer van alle "Animal Crossing"-games, zo ook van "New Leaf", de nieuwste game uit de reeks die hier zal verschijnen op 14 juni.

Met onze 3DS en reviewexemplaar van het spel op zak trokken we naar het Pelham Hotel in Londen, om daar een interview te houden met de twee voorgenoemde ontwikkelaars. Na een twee uur durende rit met de Eurostar en wat reizen met het superieure Britse metrosysteem konden we ons naar het hotel begeven, om daar met enkele andere journalisten van allerlei verschillende landen te spelen en praten over de game. Dit alles in een kamer die volledig in het teken stond van "New Leaf", uiteraard.

Tijdens het interview werden verschillende zaken aangeboden die door de journalisten mochten worden meegenomen, zoals authentieke "Animal Crossing" gelukskoekjes en cupcakes. De gelukskoekjes werden voorzien van levenswijsheden zoals die ook aanwezig zijn in "New Leaf" en de cupcakes werden gedecoreerd met iconen die symbool staan voor de reeks. Helaas konden die de terugreis niet allemaal even goed overleven.

Genoeg over zaken die er eigenlijk niet erg veel toe doen; tijd om wat vragen te stellen. Op de komende pagina's kan je hetzelfde interview in twee verschillende talen lezen, namelijk Engels en Nederlands. Het interview kon met behulp van een tolk plaatsvinden in het Engels, maar natuurlijk voorzien we jullie ook van de vertaling naar het Nederlands. Tijdens het interview speelde mevrouw Kyogoku op haar 3DS, die aangesloten was op een groot scherm en gaf ze tijdens het antwoorden een rondleiding door haar dorp, zodat hetgeen dat besproken werd, ook getoond kon worden. Opgelet: het interview gaat over heel gedetailleerde zaken uit het Animal Crossing-universum, dus als je niet echt bekend bent met de reeks, kan het wel zijn dat je niet meteen kan volgen.

Daarom hebben we hieronder even een korte samenvatting gegeven van wat de reeks net inhoudt en wat we net hebben proberen te bereiken met de vragen:

Animal Crossing is een reeks games waarbij je niets moet. Je beleeft een spel in zijn essentie: je speelt het om je te ontspannen, want er is niet echt een doel in de game (behalve dan misschien voorwerpen verzamelen en je huis uitbreiden). Het is steeds de gewoonte geweest dat je bij de aanvang van het spel aankomt in een dierendorp, om daar de nieuwste en enige menselijke bewoner te worden. Tot nu toe waren er steeds enkele aangelegenheden in je dorp, namelijk een winkel (die kon uitbreiden als er genoeg werd gekocht), een museum en een gemeentehuis/postkantoor.

In New Leaf zijn enkele grote wijzigingen aangebracht. Je komt aan in een dorp en wordt meteen burgemeester, waardoor je deze keer meer verantwoordelijkheden en mogelijkheden krijgt om verandering in je dorp aan te brengen. Ook bestaat je dorp enkel nog uit de huizen van je bewoners, een winkel, een gemeentehuis en station, maar je kan allerlei dingen laten bouwen én bovendien grenst er een winkelstraat (Main Street) met verscheidene gebouwen aan je dorp. In "Let's Go to the City" kon je door een busrit naar een stad gaan, maar dat werd nu vervangen door Main Street en deze keer kan je met behulp van een bootrit naar een tropisch eiland reizen, waar ontspanning nóg meer de leuze is dan in je eigen dorp.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.