4gamers.be

Microsoft probeert XboxOne.com in handen te krijgen

Door Jay, 27-05-2013 13:44, bron: kotaku

De nieuwe console van Microsoft heet Xbox One, maar vreemd genoeg heeft Microsoft domeinnamen als XboxOne.com en XboxOne.net niet in handen. XboxOne.com werd twee jaar geleden blijkbaar al geregistreerd door iemand uit het Verenigd Koninkrijk en vermoedelijk heeft diezelfde persoon ook XboxOne.net in handen. Microsoft betwist het eigendomsrecht voor die domeinnamen nu, in de hoop ze dus alsnog in handen te krijgen. Vermoedelijk zal dat niet echt een probleem vormen, aangezien in het verleden al vaker domeinnamen van beschermde merken werden toegewezen aan hun rechtmatige eigenaar. Voorts kan Microsoft natuurlijk ook proberen om de domeinnamen gewoon af te kopen.

Dat Microsoft nu pas probeert de domeinnamen in handen te krijgen is niet zo heel erg vreemd. Meestal worden de domeinnamen pas rond de tijd van de officiële onthulling geregistreerd, omdat deze registraties voor iedereen toegankelijk zijn en dus de naam vroegtijdig zouden kunnen prijsgeven. Blijkt een domeinnaam reeds geregistreerd te zijn door iemand anders, zoals nu het geval is, dan laat het bedrijf in kwestie het vaak voor wat het is om geen onnodige aandacht te trekken en pas nadien de domeinnaam alsnog op te eisen.

4Gamers screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.