4gamers.be

Kinect blijft verplicht bij Xbox One

Door papfles, 20-06-2013 09:47

Nu Microsoft heel wat DRM-regels heeft afgeschaft bij de Xbox One, was er ook wat onduidelijkheid omtrent de noodzaak voor Kinect. Microsoft heeft zelf, bij monde van Marc Whitten (corporate vice president bij Xbox), gezegd dat Kinect nog altijd noodzakelijk blijft voor de Xbox One, omdat het een "echt essentieel deel is van de architectuur". "We willen dat makers van games en entertainment weten dat ze er gebruik van kunnen maken en we willen er consistent in zijn naar de gebruiker toe. Wij vinden dat Kinect die ervaring kan transformeren."

Ter verduidelijking gaf hij ook mee dat er nog altijd een verbinding moet zijn als je de Xbox One voor het eerst opstart, om zo de nodige software te kunnen downloaden. Dit zou ook perfect mogelijk zijn met mobiel tethering. "Er ging altijd al een update zijn op de eerste dag, omdat er nu eenmaal een verschil zit tussen de fabricatietijdstippen en die voor software. We willen gewoon duidelijk zijn dat dit niet veranderd is. [...] Daarna moet je niet meer verbonden zijn."

4Gamers screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.