4gamers.be

Econoom: "Prijs van Xbox One is te hoog"

Door papfles, 24-06-2013 16:08

Eén van de verschillen tussen de consoles van Microsoft en Sony is dat er een prijsverschil te noteren valt van 100 euro. Zo kost de Xbox One 499 euro en de PlayStation 4 399 euro. Het verschil valt enigszins te verklaren door de Kinect-camera in het pakket en het lijkt de verkoopscijfers in elk geval niet te deren, want Amazon zegt al dat er recordaantallen voor beide consoles worden genoteerd en Gamestop moest zelfs al een stop zetten op het aantal pre-orders van de Xbox One, al kan dat ook liggen aan de beperkte toegewezen voorraad.

In elk geval vindt Rafi Mohammed, een econoom die al 21 jaar prijzen analyseert en er zelfs boeken over schrijft, de prijs van de Xbox One te hoog. "Je wil die console in de handen van de consument krijgen en vanaf dan haal je echt geld door games te verkopen. Het was dus echt verrassend om te horen dat ze zoveel extra vroegen, zeker met de vele negatieve zaken zoals de beperkende DRM, al zijn ze daar vanaf gestapt. Eén van de belangrijke zaken is dat ze echt geluisterd hebben naar hun klanten en op hun stappen zijn teruggekomen. Toch denk ik dat de prijs te hoog ligt, het is nog steeds een extra 100 euro."

4Gamers screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.