4gamers.be

Xbox One zal 5 minuten gameplay opnemen

Door papfles, 22-07-2013 13:37

Toen de Playstation 4 werd aangekondigd, bleek dat je je gameplay zou kunnen opnemen en zou kunnen delen met andere spelers, iets wat tegenwoordig schering en inslag is als je op Twitch en Youtube gaat kijken. Ook de Xbox One speelt in op deze nieuwe trend en laat je ook toe om gameplay op te nemen.

Beide toestellen zullen dat automatisch doen, zodat je altijd de meest recente beelden van je gameplaysessie in handen hebt. Het was echter nog niet duidelijk hoeveel minuten automatisch worden opgenomen en of je ook meer kan opnemen als je dat zou willen. Dat laatste is nog steeds niet duidelijk, maar Microsoft heeft nu wel meegedeeld dat er standaard 5 minuten gameplay zal worden opgenomen. Je kan dus 5 minuten terug ten opzichte van het moment zelf, want deze vijf minuten zullen op je harde schijf worden opgeslagen.

Je kan ze ook editten, stemmenwerk erop zetten met Kinect en meer. Kan je echt niet stoppen met gamen, dan kan je ook onmiddellijk de afgelopen 30 seconden opslaan om die nadien pas te bewerken. Dat kan je doen door gewoon "Xbox, record that" te zeggen en je Xbox One zal de gameplay opslaan. Ter vergelijking, Sony heeft aangegeven dat je 15 minuten zal kunnen opslaan om nadien aan te passen en te uploaden. Beide toestellen laten wel toe dat je alles meteen streamt, wat voor sommigen ongetwijfeld interessanter is dan het kunnen opslaan.

4Gamers screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.