4gamers.be

PS4 geeft ontwikkelaars tot 5,5GB RAM

Door Jay, 27-07-2013 00:06, bron: eurogamer

Interne PS4-documenten suggereren dat ontwikkelaars tot 5,5GB van de 8GB RAM van de PS4 kunnen gebruiken voor games. De console reserveert 3,5GB voor het besturingssysteem, dat op de achtergrond allerlei zaken moet kunnen uitvoeren, waardoor ontwikkelaars minstens 4,5GB RAM beschikbaar krijgen, maar het zou ook mogelijk zijn om een stuk "flexibel geheugen" aan te spreken. Dit zou dan 1GB RAM zijn die het besturingssysteem in bepaalde omstandigheden kan missen, waardoor ontwikkelaars dus met 5,5GB aan de slag kunnen.

Vermoedelijk zal het flexibele geheugen toekennen aan games nog niet vanaf het begin beschikbaar zijn en indien men er toch mee begint, zijn het vermoedelijk eerst de first-party studio's die ermee zullen experimenteren. Sowieso krijgen ontwikkelaars de komende generatie al heel wat extra RAM om mee te spelen, dus ook met die 4,5GB zullen ze al wel even zoet zijn.

4Gamers screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.