4gamers.be

Phil Fish zet ontwikkeling Fez 2 stop en stapt uit de gamesindustrie

Door papfles, 29-07-2013 00:05

Toen Microsoft onlangs besloot om indies toch de mogelijkheid te geven om zelf uitgever te spelen van hun games op Xbox One, werden er heel wat indies om een mening gevraagd. Blijkbaar vroeg Game Informer ook om de mening van Phil Fish (Fez) en Jonathan Blow (Braid en The Witness). Beide heren hadden echter via Twitter wel wat te zeggen over die vragen, maar weigerden blijkbaar om te antwoorden.

Dit zorgde ervoor dat Marcus Beer (gekend als Annoyed Gamer op Gametrailers) in een programma uithaalde naar beide heren, door hen 'BlowFish' te noemen en te zeggen dat hij het niet vond kunnen dat ze niet wilden antwoorden, mede omdat beide mensen ongetwijfeld wel de aandacht van de pers zouden willen als ze hun eigen game willen promoten. Hij vond ook dat ze blij mochten zijn dat men hun mening vroeg, iets waar menig ander ontwikkelaar naar zou snakken en dat de samenwerking met de pers van beide kanten moet komen, niet enkel als de ontwikkelaar het wil.

Dit was blijkbaar de druppel voor Phil Fish, die Beer via Twitter duidelijk maakte dat hij zichzelf maar eens van kant moest maken en vervolgens besloot hij mee te delen dat de ontwikkeling van Fez 2 werd stopgezet en dat hij ook uit de gamesindustrie zou stappen. "Het is met pijn in het hart dat we aankondigen dat Fez 2 geschrapt werd en niet meer in ontwikkeling is. Het spijt ons voor de teleurstelling", las de officiële mededeling. Verder liet Fish via Twitter (die nu afgeschermd is) weten dat hij "uit de gamesindustrie stapt omdat ik ervoor kies om niet meer met dit soort gedoe om te moeten gaan". "Fez 2 is geschrapt en ik stop ermee. Ik neem het geld en ik ben weg. Dit is de druppel en het is niet het resultaat van 1 iets, maar het einde van een lange, bloedige strijd. Jij wint", leest zijn mededeling.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.