4gamers.be

Mega-evoluties en meer onthuld voor Pokémon X & Y

Door Jay, 09-08-2013 16:52

Via ene Japans magazine was gisteren al wat nieuwe info gelekt over Pokémon X en Pokémon Y, maar nu is die info ook officieel onthuld en verduidelijkt door Nintendo. Zo worden we voorgesteld aan de Mega-evolutie van Pokémon, Super Training, enkele nieuwe Pokémon en een nieuwe gym leader.

Pokémon Y screenshot

Mega-evolutie


Mega-evolutie is een nieuwe transformatie die sommige Pokémon tijdens gevechten kunnen ondergaan, om zo nieuwe krachten en reserves aan te spreken die de strijd kunnen beslissen in hun voordeel. Pokémon die mega-evolueren veranderen van uiterlijk en hun statistieken nemen toe. Sommige Pokémon kunnen met een mega-evolutie zelfs hun Ability of type veranderen.

Slechts een beperkt aantal Pokémon kunnen mega-evolueren, en de mega-evolutie is ook niet permanent. Ze kan enkel gebeuren tijdens gevechten en daarna keren de Pokémon terug naar hun vorige vorm. Voor een mega-evolutie is ook een speciaal voorwerp nodig, namelijk de Mega Stone. Dit zijn speciale stenen en voor elke Pokémon die kan mega-evolueren is er een aparte steen. Die steen is dan ook vernoemd naar de Pokémon aan wie de die steen extra kracht verleent. De Lucarionite Mega Stone bijvoorbeeld helpt Lucario om te mega-evolueren. De verschillende stenen liggen verborgen in de regio Kalus, dus het is aan de spelers om ze te vinden om ze te kunnen gebruiken.

Blazikenite, een van de Mega Stones, kan niet zomaar gevonden worden in Pokémon X en Pokémon Y, in tegenstelling tot de andere stenen dus. Om aan Blazikenite te geraken, wordt een speciaal en tijdelijk evenement georganiseerd via Wi-Fi waarbij spelers een Torchic kunnen krijgen die een Blazikenite Mega Stone vasthoudt. Dit evenement gaat van start op 12 oktober, wanneer ook Pokémon X en Pokémon Y verschijnen, en zal slechts kort duren. Spelers moeten de speciale Torchic dan laten evolueren tot Combusken en uiteindelijk ook Blaziken om gebruik te kunnen maken van de Mega Stone. De Torchic die via dit evenement wordt verspreid, zal trouwens ook de Ability Speed Boost hebben. Deze Ability zorgt ervoor dat de snelheid van een Pokémon elke beurt wordt verhoogd.

Pokémon X screenshot Pokémon X screenshot

Pokémon X screenshot

Pokémon X screenshot Pokémon X screenshot

Pokémon X screenshot

Pokémon X screenshot Pokémon X screenshot

Pokémon X screenshot Pokémon X screenshot

 

 

Super Training en Core Training


In Pokémon X en Pokémon Y wordt een nieuwe manier van trainen geïntroduceerd, namelijk Super Training. Dit is een manier om je Pokémon ook buiten gevechten te trainen, onder meer via een soort mini-games. Op die manier kunnen dan de statistieken van je Pokémon (HP, Attack, Defense, Sp. Atk., Sp. Def. en Speed) verbeterd worden.

Bij een van de trainingsactiviteiten krijgen Pokémon in een virtuele ruimte te maken met grote Pokémon-vormige Balloon Bots. De bedoeling is om ballen in het doel van de tegenstander te schieten en jouw eigen doel vrij te houden. Hierbij maak je uiteraard gebruik van onder meer het touchscreen.

Wil je je Pokémon iets minder competitief op zichzelf laten trainen, dan kan je via Core Trainig stootzakken kiezen die je door de voltooiing van Super Training-activiteiten hebt verdiend. Je Pokémon zullen dan op zichzelf trainen en hun statistieken verbeteren, al kan je wel nog steeds op het touchscreen tikken om wat te helpen.

Pokémon Y screenshot Pokémon Y screenshot

Pokémon Y screenshot Pokémon Y screenshot

Pokémon Y screenshot

Pokémon X screenshot Pokémon X screenshot

Pokémon X screenshot

Nieuwe Pokémon


Dedenne

• Electric/Fairy

• Kan via antennevormige snorharen communiceren met bondgenoten op grote afstand

• Kan staart in stopcontact steken om er elektriciteit uit te halen

• Ability: Cheek Pouch ► bij eten van een bes haalt Pokémon niet alleen het normale voordeel uit de bes, maar komt ook nog HP terug

• Kan Nuzzle leren ► Electric, verlamt vijanden eerst en brengt ze daarna schade toe

Bunnelby

• Normal

• Graaft met grote, schopvormige oren een hol in de grond

• Oren zijn zo sterk dat ze dikke boomwortels door kunnen hakken

• Kan Dig leren

Skiddo

• Grass

• Evolueert naar eerder onthulde Gogoat

• Naar verluidt eerste Pokémon die bij mensen woonde

• Kan voorraden op zijn rug transporteren

• Kan gevoelens lezen van wie zijn horens vasthoudt

• Kan Leaf Blade leren

  

Pokémon X screenshot Pokémon X screenshot Pokémon X screenshot

Pokémon X screenshot Pokémon X screenshot Pokémon X screenshot

Pokémon X screenshot Pokémon X screenshot Pokémon X screenshot

Pokémon X screenshot

Nieuwe Gym Leader - Korrina


Korrina is de Gym Leader van Shalour City, een kuststad die bekend staat om zijn prachtige uitzicht. Hier bevindt zich ook de Tower of Mastery, die verband schijnt te houden met de mega-evolutie. Er wordt gezegd dat Korrina, die haar Pokémon steeds sterker probeert te maken, de sleutel is tot mega-evolutie. Verder kan ze erg goed rolschaatsen.

Pokémon X screenshot Pokémon X screenshot

Pokémon X screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.