4gamers.be

Microsoft CEO Steve Ballmer komend jaar met pensioen

Door Jay, 23-08-2013 16:10

Microsoft heeft aangekondigd dat huidig CEO Steve Ballmer in de loop van de komende 12 maanden met pensioen zal gaan. De 57-jarige baas van Microsoft zal nog mee zoeken naar een geschikte opvolger en het bedrijf blijven leiden tot die gevonden is.

De aankondiging komt er nadat Microsoft een reorganisatie heeft doorgevoerd om zich beter te kunnen positioneren op de huidige markt. De verschillende afdelingen binnen Microsoft worden nu teruggebracht tot twee kernsegmenten: devices en services. Het aanvankelijke plan van Ballmer om met pensioen te gaan zou zijn pensioen in het midden van de transitie plaatsen, wat niet ideaal is. Daarom is voor de huidige planning gekozen, waardoor de nieuwe CEO tijd genoeg heeft om aan de nieuwe toekomst van Microsoft te werken.

Het pensioen van Ballmer is het einde van een 33-jarige carrière bij Microsoft, waar hij in de jaren '80 door Bill Gates werd binnengehaald. Ballmer werkte zich al snel op en staat bekend om zijn enthousiaste optredens tijdens persconferenties. Eerder dit jaar nam hij de taken van Don Mattrick over toen die de leiding over Xbox inruilde voor de toppositie bij Zynga. Inmiddels is Mattrick vervangen door Jule Larson-Green.

Indicaties over wie de opvolger van Ballmer zou kunnen zijn, zijn er nog niet, maar de nieuwe CEO zal alleszins voldoende werk voor de boeg hebben. Microsoft moet nog herstellen van stevige kritiek op de Xbox One en ook op andere vlakken, zoals de tabletmarkt, gaat het niet echt denderend.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.